- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində iri ticarət mərkəzlərində və supermarketlərdə stendlər qurulub
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində ali təhsil müəssisələrində görüşlər davam edir
- Qida Təhlükəsizliyi Simpoziumu keçiriləcək
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində növbəti ali təhsil müəssisəsində görüş keçirilib
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Tələbələr normadan artıq qəbul edilən şəkərin zərərləri barədə məlumatlandırılıb
- AQTİ aprel ayı üçün laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunda (AQTİ) ölkəmizdə müxtəlif sahələr üzrə fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektlərinin rəhbər və digər məsul şəxslərinin iştirakı ilə infotur keçirilib. Tədbirdə çıxış edən AQTİ-nin İdarə Heyətinin sədr müavini Tamilla Əliyeva Agentliyin və İnstitutun fəaliyyət istiqamətləri barədə məlumat verib. Bildirilib ki, AQTİ-nin fəaliyyət istiqamətləri ölkəmizdə qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsi və əhalinin sağlamlığının qorunmasıdır ki, bu məqsədlə Bakıda və regionlarda beynəlxalq standartlara cavab verən laboratoriyalar fəaliyyət göstərir.
Daha sonra AQTİ-nin nəzdində fəaliyyət göstərən Analitik Ekspertiza Mərkəzinin müdiri Xalid Bayramlı iştirakçılara laboratoriyaların fəaliyyəti, maddi-texniki bazası, yeni qida təhlükəsizliyi sisteminin qurulması istiqamətində görülən işlər, risk əsaslı qida təhlükəsizliyi sisteminin əhəmiyyəti barədə geniş təqdimatla çıxış edib.
Qeyd olunub ki, Analitik Ekspertiza Mərkəzinin nəzdində fəaliyyət göstərən laboratoriyalarda idxal, ixrac və ölkədə istehsal olunan qida məhsullarının təhlükəsizlik və keyfiyyət göstəriciləri üzrə, baytar-sanitar və fitosanitar təhlükəsizliyin təmin edilməsi məqsədilə müxtəlif müayinələr həyata keçirilir.
AQTİ-nin laboratoriyalarında beynəlxalq standartlara uyğun metodlarla aparılan müayinələrin nəticələrinin dünyanın qabaqcıl ölkələrinin laboratoriyaları ilə uyğunluq təşkil etdiyi də infotur iştirakçılarının diqqətinə çatdırılıb. Daha sonra infotur iştirakçıları AQTİ laboratoriyalarına baxış keçirib, buradakı iş prinsipi ilə tanış olublar.
İştirakçılar laboratoriyalarda aparılan müayinələri əyani şəkildə, yerindəcə müşahidə ediblər. Görüş çərçivəsində sahibkarları maraqlandıran suallar ətraflı cavablandırılıb.