- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində tələbələrlə növbəti görüş keçirilib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində iri ticarət mərkəzlərində və supermarketlərdə stendlər qurulub
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində ali təhsil müəssisələrində görüşlər davam edir
- Qida Təhlükəsizliyi Simpoziumu keçiriləcək
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində növbəti ali təhsil müəssisəsində görüş keçirilib
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Tələbələr normadan artıq qəbul edilən şəkərin zərərləri barədə məlumatlandırılıb
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) ölkəmizdə qida zənciri boyunca fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektlərinə peşəkar qiymətləndirmə və konsaltinq xidmətinin həyata keçirilməsi üzrə mütəmadi tədbirləri davam etdirir. Xidmətin həyata keçirilməsində məqsəd ölkəmizdə fəaliyyət göstərən müəssisələrin beynəlxalq standartlara, həmçinin yerli qanunvericiliyin tələblərinə uyğunlaşdırılmasıdır.
Bu istiqamətdə növbəti tədbir “Sahil Trading” MMC-nin müraciəti əsasında “Neptun” Supermarketlər şəbəkəsinin Binəqədi filialında keçirilib. Məsləhət xidmətinin gedişində AQTİ-nin peşəkar mütəxəssisləri tərəfindən fililala baxış keçirilib, müəssisə əməkdaşlarına sanitar-texniki, sanitar- gigiyenik normalar, məhsul qəbulu, saxlama, satış, tullantıların idarəedilməsi, işçilərin tibbi yoxlanışları, müəssisənin strukturu, ərzaq dövriyyəsi, kimyəvi dərmanlanmadan istifadə və s. kimi mövzular ətraflı izah olunub. Həmçinin müəssisəyə qarşı ölkədaxili minimum tələblərdən əlavə, HACCP (Təhlükənin Analizi və Kritik Nəzarət Nöqtələri sistemi) kimi beynəlxalq standartlara uyğun fəaliyyət üzrə tövsiyələr verilib.
Diskussiya şəraitində keçən təlimdə market əməkdaşlarının sualları cavablandırılıb.