- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində tələbələrlə növbəti görüş keçirilib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində iri ticarət mərkəzlərində və supermarketlərdə stendlər qurulub
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində ali təhsil müəssisələrində görüşlər davam edir
- Qida Təhlükəsizliyi Simpoziumu keçiriləcək
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində növbəti ali təhsil müəssisəsində görüş keçirilib
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Tələbələr normadan artıq qəbul edilən şəkərin zərərləri barədə məlumatlandırılıb
Əhalinin təhlükəsiz qida məhsulları ilə təmin edilməsi istiqamətində Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) laboratoriyalarında ölkəyə idxal edilən və ölkəmizdən ixrac olunan qida məhsulları risk əsaslı müayinələrə cəlb edilir.
İnstitutun Mərkəzi Fitosanitar Laboratoriyasında bitki və bitkiçilik məhsullarında entomoloji, herboloji, fitohelmintoloji, mikoloji, bakterioloji, mikrobioloji və virusoloji ekspertizalar aparılır. Eyni zamanda, bitki və bitkiçilik məhsullarında genetik modifikasiya olunmuş (GMO) orqanizmlərin sınağı həyata keçirilir.
4-8 yanvar 2021-ci il tarixlərində Mərkəzi Fitosanitar Laboratoriyasına daxil olmuş nümunələr üzrə 563 nümunənin ekspertizası həyata keçirilib.
Ümumilikdə laboratoriyada 511 entomoloji, 49 herboloji, 4 fitohelmintoloji, 33 mikoloji analiz aparılıb. Ekspertizalar zamanı 35 nümunədə karantin tətbiq edilən zərərvericilər aşkarlanıb, 5 nümunədə isə karantin tətbiq edilməyən zərərverici həşəratlar aşkarlanıb.