- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində iri ticarət mərkəzlərində və supermarketlərdə stendlər qurulub
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində ali təhsil müəssisələrində görüşlər davam edir
- Qida Təhlükəsizliyi Simpoziumu keçiriləcək
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində növbəti ali təhsil müəssisəsində görüş keçirilib
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Tələbələr normadan artıq qəbul edilən şəkərin zərərləri barədə məlumatlandırılıb
- AQTİ aprel ayı üçün laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
“Məktəblilərin qida bələdçiləri” pilot layihəsi çərçivəsində Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) mütəxəssisləri tərəfindən tədris olunan onlayn təlimlər davam etdirilir. AQTİ-nin təşkilatçılığı, UNICEF-in dəstəyi və Təhsil Nazirliyinin iştirakı ilə baş tutan budəfəki təlim “Qidalanma zamanı hansı təhlükələrlə üzləşə bilərik və bu təhlükələrdən irəli gələn risklər nələrdir?” mövzusuna həsr edilib.
İlk mərhələdə 30 iştirakçı üçün nəzərdə tutulan təlimdə ümumilikdə qida təhlükəsizliyi sahəsində aparılan dövlət tənzimləməsi və nəzarət mexanizmlərindən söz açılıb. Daha sonra düzgün qidalanma ilə bağlı geniş təqdimat edilib, sağlam qidalanmanın təşviqinə dair videoçarx nümayiş olunub. Həmçinin iştirakçılara qida mənşəli xəstəliklərə yoluxma, qida zəhərlənməsi halları və digər təhlükə və risklərə qarşı profilaktik tədbirlər, qida məhsullarının istehlakı zamanı diqqət yetirilməsi vacib olan nüanslar ətraflı izah edilib.
Təlimin sonunda iştirakçılar tərəfindən ünvanlanan suallar ətrafında diskussiya aparılıb.
Qeyd edək ki, “Məktəblinin dostu” layihəsi çərçivəsində təşkil olunan onlayn seminarlar ümumilikdə 12 mövzunu əhatə edir. Bu seminarların yekununda baş tutacaq imtahanlarda müvəffəqiyyət qazanan iştirakçılara “Məktəblilərin qida bələdçiləri” nişanı təqdim olunacaq. Sözügedən nişanla təltif olunanlar təhsil aldıqları məktəblərdə bufetlərin fəaliyyəti, o cümlədən tərəflərin qida təhlükəsizliyi və sanitar qaydalara əməl olunmasına ictimai nəzarəti həyata keçirəcəklər.