- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində tələbələrlə növbəti görüş keçirilib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində iri ticarət mərkəzlərində və supermarketlərdə stendlər qurulub
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində ali təhsil müəssisələrində görüşlər davam edir
- Qida Təhlükəsizliyi Simpoziumu keçiriləcək
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində növbəti ali təhsil müəssisəsində görüş keçirilib
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Tələbələr normadan artıq qəbul edilən şəkərin zərərləri barədə məlumatlandırılıb
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) laboratoriya üzrə qida təhlükəsizliyi sahəsində fəaliyyət göstərən mütəxəssis və tələbələr üçün təşkil etdiyi təlimləri davam etdirir. Qida təhlükəsizliyi üzrə elmi bazanın təkmilləşdirilməsi və mövcud kadr potensialının gücləndirilməsi məqsədi daşıyan növbəti təlim İnstitutun müasir tələblər əsasında qurulmuş Bakı Regional Sınaq laboratoriyasında baş tutub.
Təlim proqramı “Klassik mikrobioloji müayinələr və ISO 7218 Qida məhsulları və heyvan yemlərinin mikrobiologiyası. Mikrobioloji müayinələrə dair ümumi tələblər” mövzusunu əhatə edən nəzəri və praktiki hissələrdən ibarət olub.
İştirakçılar təlimin ilk günündə AQTİ-nin strukturu, daha sonra adıçəkilən laboratoriyada təhlükəsizlik qaydaları və mikrobioloji laboratoriyaya dair sterillik qaydalara əməl olunması ilə bağlı təqdimatla tanış olublar. Təlim çərçivəsində mütəxəssis və tələbələrə ISO 7218 standartının tələbləri ətraflı izah edilib.
Təlim boyu geniş nəzəri biliklər əldə edən iştirakçılar praktiki məşğələlərdə mikrobioloji laboratoriyada mütəxəssislər tərəfindən məlumatlandırılıb, müayinə metodlarının tətbiqini həyata keçiriblər.