- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində tələbələrlə növbəti görüş keçirilib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində iri ticarət mərkəzlərində və supermarketlərdə stendlər qurulub
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində ali təhsil müəssisələrində görüşlər davam edir
- Qida Təhlükəsizliyi Simpoziumu keçiriləcək
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində növbəti ali təhsil müəssisəsində görüş keçirilib
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Tələbələr normadan artıq qəbul edilən şəkərin zərərləri barədə məlumatlandırılıb
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) "Məktəbəqədər təhsil müəssisələrində qida təhlükəsizliyi" mövzusunda növbəti təlimləri Şəki və Bərdədə keçirilib.
Şəkidə təşkil olunan təlimdə Qəbələ, Oğuz, Şəki, Qax, Zaqatala, Balakən rayonları üzrə, Bərdədə keçirilən tədbirdə isə Ağdam, Ağdaş, Bərdə, Mingəçevir, Tərtər və Yevlax şəhərlərinin məktəbəqədər təhsil müəssisələrinin rəhbərləri, mütəxəssisləri, Rayon İcra Hakimiyyətlərinin nümayəndələri, eləcə də Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) müafiq regional bölmələrinin əməkdaşları iştirak ediblər. Bildirilib ki, təlimlərin keçirilməsində məqsəd AQTA-nın məktəbəqədər təhsil müəssisələrində monitorinqləri zamanı aşkar edilmiş çatışmazlıqların aradan qaldırılması, bu müəssisələrin əməkdaşlarına qida təhlükəsizliyi sahəsində mövcud yeniliklərin aşılanmasıdır. Tədbirdə iştirakçılara məktəbəqədər təhsil müəssisələrində qida təhlükəsizliyinin təmin olunması, bu sahədə qabaqlayıcı tədbirlərin gücləndirilməsi, sanitar gigiyenik normalar, mal qonşuluğu prinsipi, baş verə biləcək təhlükələrdən sığortalanmaq üçün profilaktik tədbirlərin təşkili və buna nəzarət mexanizminin yaradılması, müəssisədaxili qabaqcıl gigiyena təcrübələri və s. mövzularda məlumatlar verilib.
Sonda tədbir iştirakçılarının sualları AQTA-nın regional bölmələrinin və AQTİ-nin mütəxəssisləri tərəfindən cavablandırılıb.