- Fındıqda bakterioz xəstəliyinin ziyanları və qarşısının alınması üsulları
- Quduzluq xəstəliyi ilə mübarizə necə aparılmalıdır?
- Bioloji parçalana bilən materiallara niyə üstünlük verilir?
- Qəhvəyi mərmər bağacığı haqqında məlumat və mübarizə tədbirləri
- Balıqlardan yoluxan parazitar zoonoz xəstəliklər
- Meyvə ağaclarının bakterial yanığı xəstəliyinin qarşısını necə almaq olar?
- Qarayara xəstəliyi ilə mübarizədə profilaktik tədbirlər
- Bioloji parçalana bilən materialların faydası nədir?
- Pambıq əkinlərində herbisid dreyfi təhlükəsi
- Qurbanlıq heyvanın kəsimi zamanı hansı tələblərə riayət edilməlidir?
- Qurbanlıq heyvanın kəsimi zamanı hansı tələblərə riayət edilməlidir?
- Çiyələk haqqında nələri bilirik?
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) ölkəmizdə qida təhlükəsizliyi sahəsində fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektlərinin işinin mövcud qanunvericiliyin və beynəlxalq standartların tələblərinə uyğun təşkili məqsədilə keçirilən təlimləri davam etdirir.
AQTİ-nin Təlim Mərkəzinin peşəkar mütəxəssisləri tərəfindən növbəti təlim “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” mövzusunda təşkil olunub. Təlimdə qida subyektlərinin nümayəndələrinə “Qida təhlükəsizliyi haqqında” Azərbaycan Respublikasının Qanunu və bu Qanundan irəli gələn tələblər haqqında ətraflı məlumat verilib. İştirakçılar müəssisələrdə qida məhsullarının qəbulu, emalı, saxlanması, daşınması zamanı gigiyena qaydalarının tətbiqi, eləcə də təhlükəli amillər, çirklənmə növləri və digər məsələlər barədə məlumatlandırılıb. İnteraktiv formada təşkil edilən təlimin sonunda müzakirələr aparılıb və iştirakçıların mövzu ilə bağlı bilik səviyyəsi qiymətləndirilib.
Qeyd edək ki, “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” mövzusunda təlim “Qida təhlükəsizliyi haqqında” Azərbaycan Respublikasının Qanununa uyğun olaraq keçirilib. Təlim qida zəncirinin bütün mərhələlərində iştirak edən sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına müəssisələrin fəaliyyətinin qanunvericiliyin və sanitariya-gigiyena qaydalarının tələbləri çərçivəsində təşkil olunması üçün zəruri məlumatlar vermək məqsədilə keçirilib.
Onu da bildirək ki, AQTİ tərəfindən “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” və digər mövzularda keçirilən təlimlərdə iştirak etmək istəyən sahibkarlıq subyektləri “1003-Çağrı Mərkəzi”nə zəng edə bilərlər.