- AQTİ-də “Təlimçilər üçün təlim” proqramı davam edir
- “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” mövzusunda təlimlər davam edir
- “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” mövzusunda təlimlər davam edir
- AQTİ sahibkarlıq subyektləri əməkdaşlarının maarifləndirilməsini davam etdirir
- AQTİ sahibkarlıq subyektləri əməkdaşlarının maarifləndirilməsini davam etdirir
- Baytarlıq ixtisası üzrə təhsil alan tələbə və məzunlar üçün AQTİ-də təlim-təcrübə kursu təşkil ediləcək
- AQTİ diyetoloq-nutrisioloq vəzifəsində işləmək istəyənləri işə dəvət edir
- AQTİ-də sahibkarlıq subyektinin əməkdaşları üçün təlim keçirilib
- AQTİ-də sahibkarlıq subyektinin əməkdaşları üçün təlim keçirilib
- AQTİ-nin laboratoriyası beynəlxalq səriştəlilik sınağında ən yüksək nəticə əldə edib
- AQTİ-nin laboratoriyası beynəlxalq səriştəlilik sınağında ən yüksək nəticə əldə edib
- AQTİ cari ildə keçiriləcək səriştəlilik sınaqlarının planını açıqlayıb
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) tərəfindən ölkəmizdə qida təhlükəsizliyi sahəsi ilə bağlı olan sahibkarlıq subyektlərinin fəaliyyətinin mövcud qanunvericiliyin və beynəlxalq standartların tələblərinə uyğun təşkili məqsədilə təlimlər keçirilir.
Növbəti nəzəri-praktiki təlim AQTİ mütəxəssisləri tərəfindən “Qafqaz Konserv Zavodu” Məhdud Məsuliyyətli Cəmiyyətin Biləsuvar istehsal sahəsinin əməkdaşları üçün “HACCP prinsipləri əsasında qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsi” mövzusunda təşkil olunub.
Təlimdə iştirakçılar HACCP sisteminin yaranması, inkişaf tarixi, prinsipləri, üstünlükləri və faydaları haqqında ətraflı məlumatlandırılıb. Bildirilib ki, HACCP qida təhlükəsizliyinin idarə olunması üçün mühüm əhəmiyyət kəsb edən, qida va yem məhsullarında təhlükə amillərinin müəyyənləşdirilməsi, qiymətləndirilməsi və nəzarəti sistemidir. HACCP risk əsaslı yanaşmanı tətbiq edir və qida məhsullarına ola biləcək təhlükələrlə risklərin əvvəlcədən qiymətləndirilməsi mexanizmini yaradır. Bu sistem qida zəncirinin bütün mərhələlərində iştirak edən müəssisələrə asanlıqla tətbiq oluna bilir. HACCP sisteminin effektiv işləməsini təmin etmək üçün isə əlavə müşahidə və təhlil də daxil olmaqla, yoxlamaların aparılması zəruridir. Həmçinin qaydalara riayət olunmasını əks etdirən bütün sənədlərin toplanması və işlək vəziyyətdə saxlanması vacibdir. Təlim zamanı iştirakçılara HACCP sistemini özündə ehtiva edən beynəlxalq idarəetmə sistemləri və HACCP sistemləri ilə ISO 22000:2018 arasındakı əlaqə barədə də məlumat verilib. Eyni zamanda interaktiv formada təşkil olunan təlimdə mövzu ətrafında müzakirələr aparılıb və iştirakçıların sualları cavablandırılıb.
Təlimin sonunda iştirakçılara sertifikatlar təqdim olunub.