- AQTİ-də “Təlimçilər üçün təlim” proqramı davam edir
- “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” mövzusunda təlimlər davam edir
- “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” mövzusunda təlimlər davam edir
- AQTİ sahibkarlıq subyektləri əməkdaşlarının maarifləndirilməsini davam etdirir
- AQTİ sahibkarlıq subyektləri əməkdaşlarının maarifləndirilməsini davam etdirir
- Baytarlıq ixtisası üzrə təhsil alan tələbə və məzunlar üçün AQTİ-də təlim-təcrübə kursu təşkil ediləcək
- AQTİ diyetoloq-nutrisioloq vəzifəsində işləmək istəyənləri işə dəvət edir
- AQTİ-də sahibkarlıq subyektinin əməkdaşları üçün təlim keçirilib
- AQTİ-də sahibkarlıq subyektinin əməkdaşları üçün təlim keçirilib
- AQTİ-nin laboratoriyası beynəlxalq səriştəlilik sınağında ən yüksək nəticə əldə edib
- AQTİ-nin laboratoriyası beynəlxalq səriştəlilik sınağında ən yüksək nəticə əldə edib
- AQTİ cari ildə keçiriləcək səriştəlilik sınaqlarının planını açıqlayıb
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) təşəbbüsü ilə həyata keçirilən SOVQAT (Sahibkarlıq Obyektlərinə Vahid Qida Anlayışının Tətbiqi) layihəsi davam etdirilir. Layihə üzrə növbəti “Təcrübə mübadiləsi” “Konserv istehsalında müasir texnologiyanın və dünya standartlarının tətbiqi və nəticələri" mövzusunda reallaşdırılıb. Bu çərçivədə sahibkarlıq subyektləri üçün Xaçmaz rayonunda yerləşən Qafqaz Konserv Zavoduna infotur təşkil olunub.
İnfotur zamanı əvvəlcə Kiçik və Orta Biznesin İnkişafı Agentliyinin dəstəyi ilə konserv məhsullarının istehsalı sahəsində fəaliyyət göstərən sahibkarların iştirakı ilə görüş keçirilib. Görüşdə konserv məhsullarının istehsalının və ixracının artırılması imkanları ilə bağlı müzakirələr aparılıb. Eyni zamanda bu sahədə müasir texnologiyanı və beynəlxalq standartları tətbiq edərək daha yüksək nailiyyətlər qazanmağın mümkün olduğu vurğulanıb.
Görüşdə həmçinin SOVQAT layihəsinin qida təhlükəsizliyi sahəsində çalışan sahibkarlıq subyektlərinin fəaliyyətlərini qanunvericiliyin tələblərinə uyğun qurması, eləcə də qabaqcıl beynəlxalq idarəetmə sistemlərinin tətbiqi baxımından mühüm rol oynadığı qeyd edilib.
Görüşdən sonra iştirakçılara zavod haqqında ətraflı məlumat verilib. Eləcə də zavodda istehsal prosesi və laboratoriyalarla tanışlıq olub, konserv məhsulları dequstasiyadan keçirilib. İştirakçılara yeni istehsal metodları və qabaqcıl təcrübələr barədə məlumat verilib. Rəqabət qabiliyyətini qoruyub saxlamaq üçün modern texnologiyanın tətbiqinin əhəmiyyətli və zəruri olduğu bildirilib. Eyni zamanda sahibkarları maraqlandıran suallar cavablandırılıb.
Qeyd edək ki, SOVQAT layihəsinin məqsədi qida zəncirinin bütün mərhələlərində fəaliyyət göstərən sahibkarların yeni qida təhlükəsizliyi sisteminə inteqrasiyasını təmin etməkdən ibarətdir. Layihənin icrası “Açıq Qapı”, “Təcrübə mübadiləsi”, “Sahibkarların beynəlxalq vebinarlara cəlb edilməsi” və “Peşəkarlarla görüş” istiqamətləri üzrə həyata keçirilir.