- İctimai iaşə müəssisələrində təmizlik-dezinfeksiya işlərinin həyata keçirilməsi ilə bağlı maarifləndirici videoçarx
- İctimai iaşə müəssisələrində COVID-19-a qarşı mübarizə ilə bağlı videoçarx
- İctimai iaşə müəssisələrində tibbi maskadan necə istifadə edilməlidir?
- Mal-qaranın kəsimi zamanı zəruri qaydalar
- Şəxsi gigiyena qaydaları haqqında məlumat vərəqələri müəssisələrdə yerləşdirilməlidir
- Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün otellərdə və turizm müəssisələrində bir sıra tövsiyələrə diqqət yetirilməlidir
- Karantin rejimindən mərhələli çıxış üzrə ictimai iaşə müəssisələrində əməl edilməsi vacib qaydalar
- Karantin rejimindən mərhələli çıxış üzrə ictimai iaşə müəssisələrində əməl edilməsi vacib qaydalar
- Ərzaq satışı müəssisələrində əməl edilməsi vacib qaydalar
- Ərzaq satışı müəssisələrində əməl edilməsi vacib qaydalar
- Ərzaq mağazalarında dezinfeksiya edilməsi vacib olan sahələr
- Hamilə qadınların qida rasionu
COVID-19 ilə mübarizədə immun sistemini gücləndirmək üçün düzgün və balanslı qidalanmaq lazımdır.
Qida rasionunda üstünlük verilməli qidalar:
- C vitamini (portağal, naringi, limon, ananas, itburnu, cəfəri, bibər, noxud, pomidor, qarağat, kivi, çiyələk, brokkoli, gül kələmi)
- D vitamini (yağlı balıqlar, göbələk, qaraciyər, pendir, yumurta sarısı)
- E vitamini (günəbaxan tumu və yağı, qarğıdalı yağı, soya yağı, ispanaq, brokkoli, badam, fıstı
- A vitamini (treska balığı, yumurta, portağal, ərik, kök, ispanaq, kahı)
- B6 vitamini (tuna balığı, qızıl balıq, mal və toyuq əti, lobya, noxud, gərzəkli meyvələr, banan)
- B12 vitamini (mal əti, tuna balığı, qızıl və ala balıq, qaraciyər, süd, yumurta)
- Sink (mal və quzu əti, qoz-fındıq, paxlalılar, kök, kartof)
- Fol turşusu (lobya, noxud, tərəvəzlər, sitrus meyvələri və onların şirələri)
- Dəmir (quş və mal əti, qaraciyər, dəniz məhsulları, yumurta sarısı, quru ərik və kişmiş, ispanaq, cəfəri)
- Mis (qaraciyər, dəniz məhsulları, kartof, quru meyvələr, qoz-fındıq)