AzərbaycanQida Təhlükəsizliyi İnstitutu
Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün otellərdə və turizm müəssisələrində bir sıra tövsiyələrə diqqət yetirilməlidir
10-06-2020 13:58

Qida məhsulları ilə təmasda olan qablar və süfrələr sanitar qaydalara uyğun yuyulmalıdır:

- Səthlər mexaniki təmizlənib durulandıqdan sonra dezinfeksiya edilməli

- Qablar və süfrələr yuyucu maşınlarda yüksək temperaturda yuyulmalı

- Qablaşdırma vasitələri asanlıqla təmizlənib, dezinfeksiya ediləbilmə qabiliyyətinə malik olmalı

- Süfrələr (masa örtükləri) çirkləndiyi halda, mütəmadi olaraq dəyişdirilməli

- Süfrələr (masa örtükləri) yuyucu vasitələrlə və qaynadılmaqla dezinfeksiya edilməli

Xəritədə biz
Laboratoriyalar

Nümunə analiz cavablarının statusunun öyrənilməsi – Tezliklə xidmətinizdə olacaqdır