- AQTİ-nin nümayəndə heyəti Türkiyə Respublikasına səfər edib
- Qida Təhlükəsizliyi Simpoziumu keçirilib
- Qida Təhlükəsizliyi Simpoziumu keçirilib
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində tələbələrlə növbəti görüş keçirilib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində iri ticarət mərkəzlərində və supermarketlərdə stendlər qurulub
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində ali təhsil müəssisələrində görüşlər davam edir
- Qida Təhlükəsizliyi Simpoziumu keçiriləcək
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində növbəti ali təhsil müəssisəsində görüş keçirilib
Azərbaycan Respublikası Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) tərəfindən 7 İyun – Ümumdünya Qida Təhlükəsizliyi Günü münasibətilə təşkil olunan maarifləndirmə tədbirləri çərçivəsində məktəblilərin qida bələdçiləri Bakı, Sumqayıt şəhərləri və Abşeron rayonu üzrə 16 ümumtəhsil müəssisəsində görüşlər təşkil edib. Görüşlər qida təhlükəsizliyi sahəsində məlumatlılığın artırılması və bu mövzuda hazırlanmış çap materiallarının təhsilalanlara paylanılması məqsədi daşıyıb.
Görüşlərdə “Qida məhsullarının etiket qaydaları”, “Uşaqların sağlam qidalanma vərdişləri”, “Qida zəncirinin mərhələləri” və “Meyvələrin söhbəti” mövzularında hazırlanmış maarifləndirici videoçarxlar məktəblilərə nümayiş etdirilib. Qida təhlükəsizliyi məfhumu haqqında ətraflı məlumatlandırılan şagirdlərə bildirilib ki, bu anlayış qida məhsulunun yetişdirilmə, yığım, emal, paketləmə, saxlanma, daşınma, paylanma, satış və istehlak mərhələlərində insan sağlamlığına zərərli ola biləcək hər növ amildən qorunması üçün planlaşdırılmış əməliyyatlardan ibarət bir sistemi ehtiva edir. Eyni zamanda onlara etiket məlumatları, sağlam qidalanma vərdişlərininin vacibliyi, qida zəncirinin mərhələləri və bu mərhələlərdə fəaliyyət göstərən hər bir fərdin üzərinə düşən vəzifələr ətraflı izah edilib.
Daha sonra məktəblilərin qida bələdçiləri tərəfindən təhsilalanlara “5 addımda qida təhlükəsizliyi”, “Konservləşdirilmiş qidalar”, “Bakteriya mənşəli qida zəhərlənmələri”, “Qida məhsullarının etiket məlumatları” mövzularında broşürlər paylanılıb.
Görüşlər məktəbliləri maraqlandıran sualların cavablandırılması ilə başa çatıb.