- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində iri ticarət mərkəzlərində və supermarketlərdə stendlər qurulub
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində ali təhsil müəssisələrində görüşlər davam edir
- Qida Təhlükəsizliyi Simpoziumu keçiriləcək
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində növbəti ali təhsil müəssisəsində görüş keçirilib
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Tələbələr normadan artıq qəbul edilən şəkərin zərərləri barədə məlumatlandırılıb
- AQTİ aprel ayı üçün laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) ölkəmizdə qida zənciri boyunca fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektlərinə peşəkar qiymətləndirmə və məsləhət xidmətləri sahəsində yaxından dəstəyini davam etdirir. Müəssisələrdə fəaliyyətin müvafiq standartlarda təşkili, eyni zamanda iştirakçıların uyğun bilik və bacarıqlarının artırılmasına yönələn növbəti təlim Veysəloğlu Şirkətlər Qrupunun müraciətinə uyğun olaraq, “Araz” supermarketlər şəbəkəsində baş tutub.
AQTİ-nin peşəkar mütəxəssisləri tərəfindən həyata keçirilən təlim zamanı müəssisə daxilində iş sahələri və ərzaq saxlama otaqlarına hərtətəfli baxış keçirilib, işçilərə yerində metodiki məlumatlar verilib.
Eyni zamanda müəssisədə “Yeyinti məhsulları haqqında” qanun, “Qida təhlükəsizliyi haqqında” qanun layihəsi, o cümlədən qida və yem məhsullarının istehsalı və emalı ilə məşğul olan qida subyektlərində HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point - Təhlükənin Analizi və Kritik Nəzarət Nöqtələri) sisteminin mərhələli tətbiqi, prinsipləri barədə geniş məlumat və qanunvericiliyə müvafiq tələblər üzə tövsiyələr verilib.
Qeyd edək ki, qida təminatının aparıcı sektorları (ictimai-iaşə, pərakəndə satış, istehsalat, ayaqüstü qidalar) üzrə artıq bir neçə müəssisədə fərdi yanaşma şəklində uğurla icra olunan qiymətləndirmə və məqsədi xidmətlərinin məqsədi müəssisələrin beynəlxalq standartlara, həmçinin yerli qanunvericiliyin tələblərinə uyğunlaşdırılmasıdır.