- “Peşəkarlarla görüş”də qida sahəsində gigiyena tələbləri barədə məlumat verilib
- “Peşəkarlarla görüş”də qida sahəsində gigiyena tələbləri barədə məlumat verilib
- COP29 tədbiri ilə bağlı növbəti təlim keçirilib
- AQTİ peşə təhsili müəssisələrinin tələbələri üçün növbəti təlimlərə start verib
- AQTA əməkdaşları üçün COP29 tədbiri ilə bağlı təlimlər təşkil edilir
- AQTİ-nin mütəxəssisləri Şabran rayonunda təlim, məsləhət və qiymətləndirmə xidmətləri həyata keçirib
- AQTİ-nin mütəxəssisləri Şabran rayonunda təlim, məsləhət və qiymətləndirmə xidmətləri həyata keçirib
- “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçirilib
- “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçirilib
- AQTİ işə qəbul elan edir
- AQTİ ictimai iaşə obyektlərinin reytinq (ulduz) sisteminin tətbiqinə başlayıb
- AQTİ ictimai iaşə obyektlərinin reytinq (ulduz) sisteminin tətbiqinə başlayıb
Fitosanitar məsələlər üzrə beynəlxalq ekspert Gintaras Lapinskas Avropa İttifaqının (Aİ) dəstəyi ilə keçirilən “Azərbaycanda sanitar və fitosanitar tədbirlərin gücləndirilməsi” adlı tvinninq layihəsi çərçivəsində növbəti dəfə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) rəhbər və mütəxəssis heyəti ilə görüşüb.
Görüşdə bitki sağlamlığı sahəsində ölkəmiz üçün aktual mövzular ətrafında geniş fikir mübadiləsi aparılıb. Zərərli orqanizmlərin risk təhlilinin aparılması, azad zonanın yaradılması ilə bağlı müzakirələr aparılıb. Gintaras Lapinskas Qızılı kartof nematodunun aşkarlanması zamanı görülməli tədbirlər, meyvə və tərəvəzlərdə, o cümlədən pomidorda aşkarlanan zərərvericilər, onlara qarşı aparılan mübarizə tədbirləri və meyvə-tərəvəzlərdə pestisid qalıqlarının insan orqanizminə fəsadları haqqında fikirlərini bölüşüb.
Görüşdə bitki sağlamlığı sahəsində aktual mövzular və mövcud problemlər barədə AQTİ mütəxəssisləri beynəlxalq ekspert ilə geniş fikir mübadiləsi aparıb.