- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində tələbələrlə növbəti görüş keçirilib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində iri ticarət mərkəzlərində və supermarketlərdə stendlər qurulub
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində ali təhsil müəssisələrində görüşlər davam edir
- Qida Təhlükəsizliyi Simpoziumu keçiriləcək
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində növbəti ali təhsil müəssisəsində görüş keçirilib
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Tələbələr normadan artıq qəbul edilən şəkərin zərərləri barədə məlumatlandırılıb
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) “Məktəblilərin qida bələdçiləri” pilot layihəsi çərçivəsində paytaxtın ümumtəhsil müəssisələrində məktəblilərlə görüşlərə başlayıb. Məktəbdaxili qidalanma ilə bağlı bütün maraqlı tərəfləri birləşdirən layihə AQTİ ilə yanaşı, UNICEF-in dəstəyi və Təhsil Nazirliyinin iştirakı ilə həyata keçirilir.
Layihə çərçivəsində təşkil olunan görüşlərin məqsədi məktəblilər üçün hazırlanmış təbliğat materiallarının ilkin versiyası ilə tanışlıq, şagirdlərin mülahizə, düşüncə və baxışları əsasında tələb və təkliflərin müəyyənləşdirilməsi, aparılan fikir mübadiləsinin nəticəsi olaraq, gələcək nəşrlərdə ümumiləşmiş rəylərin nəzərə alınmasıdır.
Bu istiqamətdə ilk görüş paytaxtın 252 saylı məktəb-liseyində təşkil edilib. Müxtəlif yaş qruplarını təmsil edən məktəblilər UNICEF-in dəstəyi və Təhsil Nazirliyinin iştirakı ilə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu tərəfindən ilkin versiyada hazırlanmış çap materialları ilə tanış olublar. AQTİ mütəxəssisləri məktəblilərə nəşr materialları, nəşrin məqsədi və əhatə dairəsi haqda ətraflı məlumat veriblər. Bildirilib ki, uşaqlara düzgün qidalanma vərdişlərinin aşılanması və sağlamlığın təşviqini əks etdirən bukletlər qida təhlükəsizliyi, COVID-19-un profilaktikasına dair metodiki göstərişlər, sağlam qidalanmaya dair bilik və bacarıqlar, həmçinin ümumtəhsil müəssisələrində fəaliyyət göstərən bufet və yeməkxanalara nəzarət mexanizmləri mövzularına həsr olunub.
Daha sonra şagirdlər bukletlərdə yer almasını istədikləri məlumatlarla bağlı mülahizələrini bildirib, təkliflərini irəli sürüblər.
Qeyd edək ki, gələcəkdə məktəblilərə paylanması üçün hazırlanan bukletlərin onların rəy və təklifləri əsasında yenidən nəşr olunması nəzərdə tutulur. Bu məqsədlə təhsilalanların fikir və düşüncələrinə xüsusi əhəmiyyət verən AQTİ görüşlərin paytaxtın digər ümumtəhsil müəssisələrində də davam etdirilməsini planlaşdırır. Bukletlərin hazırlanması və məktəblilərin maarifləndirici çap materialları ilə təmin olunması ümumilikdə məktəblərdə göstərilən iaşə xidmətinin günün tələbləri çərçivəsində yenidən qurulması, qidalanmanın optimallaşdırılması yolu ilə təhsil və tərbiyə alanların sağlamlığının qorunması və möhkəmləndirilməsinə töhfə vermək məqsədi daşıyır.