AzərbaycanQida Təhlükəsizliyi İnstitutu
İstixanalardan götürülən nümunələr AQTİ laboratoriyalarında ən müasir metodlarla müayinələrə cəlb edilir

Azərbaycan Respublikasından Rusiya Federasiyasına ixrac olunan bəzi qida məhsullarına tətbiq edilən məhdudiyyətlərin aradan qaldırılması istiqamətində Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) tərəfindən zəruri tədbirlər davam etdirilir.
 
Hazırda Agentlik əməkdaşları və Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) mütəxəssislərinin iştirakı ilə istixanalarda monitorinqlər həyata keçirilir.
 
İstixanalarda yetişdirilən məhsullar AQTİ laboratoriyalarında bitki zərərvericiləri və pestisid qalıqlarının miqdarı üzrə müayinələrə cəlb edilir. 3 yanvar 2021-ci il tarixindən İnstitutun Milli Referens Laboratoriyasında monitorinq üzrə 50 istehsal müəssisəsindən daxil olmuş 250 pomidor nümunəsində pestisid qalıqlarının analizi aparılıb. Sınaqlar beynəlxalq metodlar üzrə yüksək həssaslığa malik cihazlarda həyata keçirilir. Nümunələrdə pestisid qalıqlarının yol verilən həddi Avropa və Rusiya Federasiyası tələblərinə əsasən müəyyənləşdirilir.
 
Hazırda monitorinqlər mütəmadi olaraq davam etdirilir və istixanalardan götürülən yeni nümunələrin müayinəsi həyata keçirilir.

Xəritədə biz
Laboratoriyalar

Nümunə analiz cavablarının statusunun öyrənilməsi – Tezliklə xidmətinizdə olacaqdır