- AQTİ-nin laboratoriyası quduzluq xəstəliyi ilə bağlı beynəlxalq səriştəlilik sınağında uğurlu nəticə əldə edib
- COP29 zamanı xidmət göstərəcək otel və mehmanxana əməkdaşları üçün təlimlər davam edir
- AQTİ və BMU arasında elmi-tədqiqat üzrə fəaliyyətin genişləndirilməsinə dair müzakirələr aparılıb
- Beyləqanda sahibkarlar üçün təlim keçirilib
- Keytrinq şirkətləri və otellərin əməkdaşları AQTİ-də təlimlərə cəlb olunub
- AQTİ-nin laboratoriyası pestisidlərin qalıq miqdarının təyini müayinəsi üzrə keçirilən beynəlxalq səriştəlilik sınaqlarında uğurlu nəticələr əldə edib
- COP29 zamanı xidmət göstərəcək otel və mehmanxana əməkdaşları üçün "Qida təhlükəsizliyi" mövzusunda təlimlər keçirilir
- AQTİ-nin nümayəndə heyəti Türkiyənin Halal Akkreditasiya Qurumunda olub
- AQTİ HAK tərəfindən akkreditasiya olunub
- AQTİ-nin laboratoriyaları dabaq xəstəliyi ilə bağlı beynəlxalq səriştəlilik sınağında uğurlu nəticə əldə edib
- AQTİ təlimləri davam etdirir
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağı ilə bağlı müraciətlərin qəbuluna başlayıb
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) nəzdində fəaliyyət göstərən laboratoriya mütəxəssislərinin bilik və bacarıqlarının artırılması məqsədilə mütəmadi olaraq təlimlər keçirilir.
Latviyanın BIOR laboratoriyasının mütəxəssislərinin “Azərbaycanda sanitar və fitosanitar tədbirlərin gücləndirilməsi” üzrə Tvinninq layihəsi çərçivəsində AQTİ mütəxəssisləri üçün növbəti təlimi baş tutub. Təlim “Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun sınaq laboratoriyaları üçün üç diaqnostik üsul üzrə yoxlama və keyfiyyət təminatı tədbirləri və keyfiyyət sisteminə tələblər” mövzusuna həsr olunub.
Təlim çərçivəsində latviyalı mütəxəssislər yoxlama parametrləri ilə bağlı təqdimatla da çıxış ediblər.
İnteraktiv formada keçirilən təlim zamanı laboratoriya əməkdaşlarının fikirləri dinlənilib, onları maraqlandıran suallar cavablandırılıb. Təlimi uğurla başa vurmuş iştirakçılara sertifikatlar təqdim olunub.
Qeyd edək ki, Tvininq layihəsinin keçirilməsində məqsəd diqqəti bitki mənşəli qida və yemlərə ayırmaqla, sanitar və fitosanitar qaydalara uyğun qanunvericiliyi daha da inkişaf etdirib təkmilləşdirmək, həmçinin beynəlxalq standartlarla uyğunlaşdırmaqdan ibarətdir.