- AQTİ-də təlimləri uğurla başa vuran sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına sertifikatlar təqdim olunub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçirilib
- Türkiyə Respublikasının Kənd Təsərrüfatı və Meşəçilik Nazirliyinin nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ ölkədə fəaliyyət göstərən laboratoriyalar üçün səriştəlilik sınaqlarını davam etdirir
- “Rosselxoznadzor“un nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçiriləcək
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ ADAU-nun tələbə və məzunları üçün kəsim məntəqəsinə səfər təşkil edib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda növbəti təlim keçiriləcək
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
“Azərbaycanda sanitar və fitosanitar tədbirlərin gücləndirilməsi” üzrə Tvinninq layihəsi çərçivəsində Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) əməkdaşlarının iştirakı ilə onlayn görüş keçirilib.
Görüş layihə çərçivəsində bu il avqustun 14-dən 20-dək Latviya Respublikasının Riqa şəhərində fəaliyyət göstərən Qida Təhlükəsizliyi, Heyvan Sağlamlığı və Ətraf Mühit İnstitutunda (BIOR) səfərdə olmuş AQTİ-nin əməkdaşları tərəfindən təşkil edilib. Onlar görüşdə iştirak edən İnstitutun digər əməkdaşlarına “Latviyada qida təhlükəsizliyinə nəzarətin həyata keçirilməsi” mövzusunda təşkil olunan səfər barədə ətraflı məlumat veriblər. Eləcə də onlarla təcrübələrini bölüşüblər.
Həmçinin görüşdə səfər zamanı əldə edilən təcrübəyə dair təqdimatlar olub. Bildirilib ki, səfər çərçivəsində laboratoriya mütəxəssisləri müxtəlif nümunə hazırlanma metodologiyasından istifadə etməklə bitki mənşəli məhsullarda pestisidlərin qalıqlarının təyini, mikotoksinlərin çoxkomponentli təyini və digər kimyəvi maddələrdən çirklənmənin təyini üzrə analiz prosesində iştirak edib, alınan nəticələrin təhlilini həyata keçiriblər.
Qeyd edək ki, Tvininq layihəsinin keçirilməsində məqsəd diqqəti bitki mənşəli qida və yemlərə ayırmaqla, sanitar və fitosanitar qaydalara uyğun qanunvericiliyi daha da təkmilləşdirmək, həmçinin beynəlxalq standartlara uyğunlaşdırmaqdan ibarətdir.