- AQTİ ictimai iaşə obyektlərində reytinq (ulduz) sisteminin tətbiqi ilə bağlı videoçarx hazırlayıb
- AQTİ-nin laboratoriyası üç beynəlxalq səriştəlilik sınağında on bir parametr üzrə uğurlu nəticə əldə edib
- AQTİ tərəfindən qida sahəsində gigiyena tələblərinə dair keçirilən təlimlərdə 2840 nəfər iştirak edib
- AQTİ-nin laboratoriyası quduzluq xəstəliyi ilə bağlı beynəlxalq səriştəlilik sınağında uğurlu nəticə əldə edib
- COP29 zamanı xidmət göstərəcək otel və mehmanxana əməkdaşları üçün təlimlər davam edir
- AQTİ və BMU arasında elmi-tədqiqat üzrə fəaliyyətin genişləndirilməsinə dair müzakirələr aparılıb
- Beyləqanda sahibkarlar üçün təlim keçirilib
- Keytrinq şirkətləri və otellərin əməkdaşları AQTİ-də təlimlərə cəlb olunub
- AQTİ-nin laboratoriyası pestisidlərin qalıq miqdarının təyini müayinəsi üzrə keçirilən beynəlxalq səriştəlilik sınaqlarında uğurlu nəticələr əldə edib
- COP29 zamanı xidmət göstərəcək otel və mehmanxana əməkdaşları üçün "Qida təhlükəsizliyi" mövzusunda təlimlər keçirilir
- AQTİ-nin nümayəndə heyəti Türkiyənin Halal Akkreditasiya Qurumunda olub
- AQTİ HAK tərəfindən akkreditasiya olunub
Qida təhlükəsizliyi, bitki sağlamlığı və heyvan sağlamlığı sahəsində qabaqcıl ölkələrin təcrübəsinin öyrənilməsi, habelə qarşılıqlı bilik və təcrübə mübadiləsinin həyata keçirilməsi məqsədilə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun beynəlxalq təşkilatlarla və xarici ölkələrin analoji qurumları ilə əməkdaşlığının genişləndirilməsi istiqamətində işlər davam etdirilir.
25 fevral 2021-ci il tarixində AQTİ ilə Avstriyanın Qida və Sağlamlıq Agentliyinin (AGES) nümayəndələri arasında videokonfrans formatında görüş keçirilib. Görüşdə AQTİ-nin fəaliyyəti ilə bağlı AGES-in nümayəndələrinə ətraflı məlumat verilib və bildirilib ki, AQTİ AGES-lə ikifərəfli əməkdaşlığı inkişaf etdirmək niyyətindədir. Belə ki, bu istiqamətdə sıx əməkdaşlığın formalaşdırılması əlaqələrinin genişləndirilməsinə ciddi töhfə verəcəkdir.
Sonda AQTİ və AGES arasında Anlaşma Memorandumunun imzalanmasına dair fikir mübadiləsi aparılıb.