- “Təlim saatı”nda bioloji aktiv qida məhsulları və onların dərman preparatlarından fərqi barədə danışılacaq
- “Təlim saatı”nda bioloji aktiv qida məhsulları və onların dərman preparatlarından fərqi barədə danışılacaq
- AQTİ hüquq istiqaməti üzrə vakant yerlərə işçi qəbulu elan edir
- AQTİ hüquq istiqaməti üzrə vakant yerlərə işçi qəbulu elan edir
- “Peşəkarlarla görüş”də pestisid və aqrokimyəvi maddələrin düzgün tətbiqi qaydalarından danışılıb
- “Peşəkarlarla görüş”də pestisid və aqrokimyəvi maddələrin düzgün tətbiqi qaydalarından danışılıb
- Mərkəzi Fitosanitar Laboratoriyası beynəlxalq səriştəlilik sınağında yüksək nəticə əldə edib
- Mərkəzi Fitosanitar Laboratoriyası beynəlxalq səriştəlilik sınağında yüksək nəticə əldə edib
- “HACCP planının tərtib edilməsi” mövzusunda təlim keçirilib
- “HACCP planının tərtib edilməsi” mövzusunda təlim keçirilib
- Milli Referens Laboratoriyası taxıl məhsullarında polyar pestisidlərin qalıq miqdarının təyini üzrə yüksək nəticə əldə edib
- Milli Referens Laboratoriyası taxıl məhsullarında polyar pestisidlərin qalıq miqdarının təyini üzrə yüksək nəticə əldə edib
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) ali təhsil müəssisələri ilə qarşılıqlı əməkdaşlığı davam etdirir. Əməkdaşlıq çərçivəsində Azərbaycan Tibb Universitetinin İctimai səhiyyə fakültəsinin sonuncu kurs tələbələri müəyyən olunmuş vaxtlarda AQTİ nəzdində fəaliyyət göstərən laboratoriyalarda təcrübə keçirlər.
Təcrübəyə cəlb olunan tələbələr qida təhlükəsizliyi, heyvan və bitki sağlamlığı ilə bağlı laboratoriyalarda müayinələrin aparılmasında, həmçinin nəzəri və təcrübi biliklərin öyrənilməsində iştiak edirlər. Təcrübə zamanı tələbələr nümunə hazırlığı proseslərində iştirak edir, maye xromotoqrafiya, UV- spektrofotometr və infraqırmızı spektrofotometr kimi yüksək həssaslığa malik cihazların iş prinsipləri ilə tanış olaraq, həmin cihazlarda işləmə vərdişlərinə yiyələnirlər.
Eyni zamanda əlavə ekspress metod olan PZR cihazı vasitəsi ilə patogen və qeyri-patogen mikroorqanizmlərin təyini, ət və ət məhsullarında mənşə təyinində iştirak edən ATU-nun təcrübəçi tələbələri bəzi qida məhsullarında GMO analizlərinin aparılması prinsiplərini də öyrənir.
Qeyd edək ki, AQTİ nəzdində fəaliyyət göstərən laboratoriyalarda aparılan analizlər yüksək dəqiqliklə işləyən cihazlarla, müasir metodlarla həyata keçirilir ki, bu da tələbələrin analiz proseslərində iştirak etməsi və proseslərlə yaxından tanış olması baxımından mühüm əhəmiyyət kəsb edir.