- AQTİ bitki yağı nümunəsi üzrə laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verib
- Laboratoriyalararası səriştəlilik sınağının nəticələri açıqlanıb
- AQTİ-də “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” mövzusunda növbəti təlim keçirilib
- Təlimlərdə uğur qazanan sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına sertifikatlar təqdim edilib
- Abşeron Regional Sınaq Laboratoriyası səriştəlilik sınaqlarında yüksək nəticə göstərib
- Qida sahəsində gigiyena tələblərinə dair təlimlərə cəlb olunanların sayı artıb
- Belarus nümayəndə heyəti AQTİ-nin fəaliyyəti ilə tanış olub
- AQTİ sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarını qida sahəsində gigiyena tələbləri barədə məlumatlandırır
- Türkiyədən olan mütəxəssislər və FAO-nun nümayəndələri AQTİ-də olublar
- AQTİ işə qəbul elan edir
- İctimai iaşə obyektlərində sanitar-gigiyenik qaydalara ciddi şəkildə əməl olunmalıdır!
- Salyanda sahibkarlar üçün təlim keçirilib
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) nəzdindəki laboratoriyalarda çalışan işçilərin peşəkarlığının artırılması və laboratoriya nəticələrinin tanınması məqsədilə bu sahədə fəaliyyət göstərən xarici ölkə laboratoriyaları, beynəlxalq təşkilatlarla əməkdaşlıq əlaqələri daim inkişaf etdirilir. Laboratoriya mütəxəssisləri mütəmadi olaraq xarici ölkələrdə keçirilən təlimlərdə iştirak edir, təcrübə mübadiləsi aparırlar.
İnstitutun əməkdaşları Türkiyənin Kənd Təsərrüfatı və Meşə Nazirliyinin təşkilatçılığı ilə həmin nazirliyin nəzdindəki İstanbul Qidaya Nəzarət Laboratoriya Mərkəzinin Keyfiyyət idarəetməsi şöbəsinin müdiri Hilkat Aksakal tərəfindən keçirilən “Metod validasiya və verifikasiyası” mövzusunda onlayn təlimdə iştirak ediblər. Təlimə AQTİ-nin Mərkəzi Baytarlıq, Milli Referens, Kompleks Tədqiqatlar, Mərkəzi Fitosanitar laboratoriyalarının mütəxəssisləri ilə yanaşı, Bakı, Abşeron, Tovuz, Lənkəran və Göygöl regional sınaq laboratoriyalarının mütəxəssisləri də qatılıblar.
Sınaq laboratoriyaları üçün nəzərdə tutulan “Metod validasiya və verifikasiyası” təlimi ISO/IEC 17025 standartının tələblərinə uyğun olaraq metodun validasiya və verifikasiyasını həyata keçirmək üçün lazımi bilik və bacarıqların əldə edilməsi, validasiya və verifikasiya parametrlərinin izahı, qeyri-müəyyənlik komponentlərinin müəyyən olunması və hesablanmasını əhatə edir.
Qeyd edək ki, ölkədə qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsi və əhalinin sağlamlığının qorunması məqsədilə AQTİ laboratoriyalarının beynəlxalq standartlara uyğunlaşdırılması istiqamətində mütəmadi olaraq zəruri tədbirlər görülür.