- AQTİ-nin Şamaxı Regional Sınaq Laboratoriyası torpaqda ümumi üzvi karbon müayinəsi xidmətini təklif edir
- ADA Universitetinin nümayəndə heyəti ilə görüş keçirilib
- Milli Referens Laboratoriyasından daha bir uğurlu nəticə
- AQTİ-nin laboratoriyası beynəlxalq səriştəlilik sınağında növbəti dəfə uğur qazanıb
- AQTİ sahibkarlıq subyektləri əməkdaşlarını maarifləndirir
- Dünya Bankının nümayəndə heyəti AQTİ-nin fəaliyyəti ilə tanış olub
- AQTİ-nin kollektivi 20 Yanvar şəhidlərinin xatirəsini yad edib
- “Qida Təhlükəsizliyi Könüllüləri”nə qoşulmaq istəyən gənclərin qeydiyyatı başlayıb
- TAU-nun nümayəndə heyəti AQTİ-nin fəaliyyəti ilə tanış olub
- Mərkəzi Baytarlıq Laboratoriyası beynəlxalq səriştəlilik sınağında uğurlu nəticələr əldə edib
- HACCP-la bağlı təlim və məsləhət xidmətləri davam etdirilir
- AQTİ sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları üçün təlimləri davam etdirir
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) nəzdindəki laboratoriyalarda çalışan işçilərin peşəkarlığının artırılması və laboratoriya nəticələrinin tanınması məqsədilə bu sahədə fəaliyyət göstərən xarici ölkə laboratoriyaları, beynəlxalq təşkilatlarla əməkdaşlıq əlaqələri daim inkişaf etdirilir. Laboratoriya mütəxəssisləri mütəmadi olaraq xarici ölkələrdə keçirilən təlimlərdə iştirak edir, təcrübə mübadiləsi aparırlar.
İnstitutun əməkdaşları Türkiyənin Kənd Təsərrüfatı və Meşə Nazirliyinin təşkilatçılığı ilə həmin nazirliyin nəzdindəki İstanbul Qidaya Nəzarət Laboratoriya Mərkəzinin Keyfiyyət idarəetməsi şöbəsinin müdiri Hilkat Aksakal tərəfindən keçirilən “Metod validasiya və verifikasiyası” mövzusunda onlayn təlimdə iştirak ediblər. Təlimə AQTİ-nin Mərkəzi Baytarlıq, Milli Referens, Kompleks Tədqiqatlar, Mərkəzi Fitosanitar laboratoriyalarının mütəxəssisləri ilə yanaşı, Bakı, Abşeron, Tovuz, Lənkəran və Göygöl regional sınaq laboratoriyalarının mütəxəssisləri də qatılıblar.
Sınaq laboratoriyaları üçün nəzərdə tutulan “Metod validasiya və verifikasiyası” təlimi ISO/IEC 17025 standartının tələblərinə uyğun olaraq metodun validasiya və verifikasiyasını həyata keçirmək üçün lazımi bilik və bacarıqların əldə edilməsi, validasiya və verifikasiya parametrlərinin izahı, qeyri-müəyyənlik komponentlərinin müəyyən olunması və hesablanmasını əhatə edir.
Qeyd edək ki, ölkədə qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsi və əhalinin sağlamlığının qorunması məqsədilə AQTİ laboratoriyalarının beynəlxalq standartlara uyğunlaşdırılması istiqamətində mütəmadi olaraq zəruri tədbirlər görülür.