- Keytrinq şirkətləri və otellərin əməkdaşları AQTİ-də təlimlərə cəlb olunub
- AQTİ-nin laboratoriyası pestisidlərin qalıq miqdarının təyini müayinəsi üzrə keçirilən beynəlxalq səriştəlilik sınaqlarında uğurlu nəticələr əldə edib
- COP29 zamanı xidmət göstərəcək otel və mehmanxana əməkdaşları üçün "Qida təhlükəsizliyi" mövzusunda təlimlər keçirilir
- AQTİ-nin nümayəndə heyəti Türkiyənin Halal Akkreditasiya Qurumunda olub
- AQTİ HAK tərəfindən akkreditasiya olunub
- AQTİ-nin laboratoriyaları dabaq xəstəliyi ilə bağlı beynəlxalq səriştəlilik sınağında uğurlu nəticə əldə edib
- AQTİ təlimləri davam etdirir
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağı ilə bağlı müraciətlərin qəbuluna başlayıb
- İctimai iaşə müəssisələrinin əməkdaşları üçün növbəti təlim keçirilib
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağının nəticələrini açıqlayıb
- AQTİ “Azərbaycan Halal Biznes və Turizm Forumu” çərçivəsində təşkil olunan sərgidə iştirak edir
- Şəkidə sahibkarlar üçün təlim keçirilib
Qida təhlükəsizliyi sahəsində kadr potensialının gücləndirilməsi, laboratoriya əməkdaşlarının peşəkarlıqlarının artırılması məqsədilə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun mütəxəssislərinin mütəmadi olaraq yerli və beynəlxalq təlimlərdə iştirakı təmin edilir.
Növbəti belə təlim Türkiyənin Bitki Mühafizə Mərkəzi Tədqiqat İnstitutunun virusoloqu Üftade Güner tərəfindən İnstitutunun Mərkəzi Fitosanitar Laboratoriyasının virusoloq və molekulyar bioloqları ilə keçirilib.
Təlimin keçirilməsində məqsəd bitki və bitkiçilik məhsullarında virus və viroidlərin törətdiyi xəstəliklərin təhlükəliliyi nəzərə alınmaqla fitosanitar sahədə virusoloji müayinələrdə seroloji və molekulyar üsulların tətbiqinin genişləndirmək, həmin üsulları verifikasiya etmək, bu sahədə AQTİ mütəxəssislərinin bilik və bacarıqlarını artırmaqdır.
Təlimin praktiki hissəsində AQTİ mütəxəssisləri fitosanitar risk daşıyan fitopatogen virusların müayinəsini aparıblar.