- ”Möcüzə Qida – Ana Südü” konfransı keçirilib
- Gəncədə fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektləri HACCP sistemi ilə bağlı məlumatlandırılıb
- AQTİ laboratoriyalar üçün növbəti səriştəlilik sınağını elan edir
- Məhsul və preparatların qeydiyyat müddətlərinin uzadılması ilə əlaqədar əvvəlcədən Agentliyə müraciət olunmalıdır
- “Sözdən əmələ keç, Sağlam qidalanmanı seç!” layihəsi çərçivəsində görüş keçirilib
- “Ulduz-reytinq” layihəsi çərçivəsində müraciətlərin sayı 100-ü keçib
- AQTİ “MacroFrontiers 2025: Makromolekullu Birləşmələr üzrə 3-cü Beynəlxalq Elmi Konfrans”da təmsil olunub
- Mərkəzi Baytarlıq Laboratoriyasından uğurlu nəticə
- Ekspertlər AQTİ-nin laboratoriyaları ilə tanış olub
- AQTİ mütəxəsssisləri Braziliya və Türkiyədə qiymətləndirmə həyata keçirib
- Belarus səfiri AQTİ-də olub
- AQTİ quru süd nümunəsində səriştəlilik sınaqlarının aparılması üçün müraciətləri açıq elan edir
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) tərəfindən heyvan sağlamlığı ilə bağlı həyata keçirilən elmi-tədqiqat işlərinin nəticələrinə dair məqalələr Kanada və İsveçdə keçirilən beynəlxalq konfrans materiallarında dərc olunub.
AQTİ mütəxəssisləri tərəfindən cari il ərzində "Azərbaycanda quşçuluq sahəsində antimikrob rezistentliyin araşdırılması” və “Ev heyvanlarında SARS-CoV-2 infeksiyasının araşdırılması” istiqamətlərində elmi-tədqiqat işləri həyata keçirilib.
Quşçuluq sahəsində antimikrob rezistentliyin araşdırılması zamanı quşçuluq təsərrüfatlarından götürülən nümunələrdə bakterioloji müayinələr nəticəsində əldə olunan izolyatlarda müxtəlif antibiotik siniflərinə qarşı rezistenliyin mövcudluğu aşkar olunub. Bu barədə məlumatlar Kanadada keçirilən elmi konfrans materiallarında dərc olunub. Bununla yanaşı ev heyvanlarında SARS-CoV-2 infeksiyasının araşdırılması istiqamətində həyata keçirilən elmi-tədqiqat işləri nəticəsində it və pişiklərdə xəstəlik törədicisinə qarşı anticisimlər aşkar edilib ki, bu barədə məlumatlar İsveçdə keçirilən elmi konfrans materiallarında nəşr olunub.
Qeyd edək ki, Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu qida təhlükəsizliyi sahəsində elmi-praktiki araşdırmaların aparılmasını, elmi prinsiplərə əsaslanan risk qiymətləndirilməsini, qida təhlükəsizliyi sahəsində texniki normativ hüquqi aktların layihələrinin hazırlanmasını və aidiyyəti üzrə təqdim edilməsini, qida məhsullarına dair digər beynəlxalq standartların qida məhsullarının istehsalçıları tərəfindən könüllü tətbiqinin təmin edilməsini, qida məhsullarının təhlükəsizliyi göstəriciləri üzrə tədqiqat xidmətlərinin göstərilməsini həyata keçirir.