- Azərbaycan Beynəlxalq Qida Sənayesi sərgisi çərçivəsində keçirilən panel sessiyasında AQTİ ilə bağlı təqdimat göstərilib
- 20 may - Ümumdünya Arı Günüdür
- AQTİ-də Gürcüstanın Acarıstan Muxtar Respublikasının nümayəndə heyəti ilə görüş keçirilib
- AQTİ-də Tibb Universitetinin tələbələri ilə görüş keçirilib
- AQTİ əməkdaşları HİQS proqram təminatı ilə əlaqədar Çex Respublikasında təcrübə mübadiləsində iştirak ediblər
- Belarus Respublikasının Kənd Təsərrüfatı və Ərzaq Nazirliyinin nümayəndə heyəti AQTİ laboratoriyalarına baxış keçirib
- Avstriyanın Səhiyyə və Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin icraçı direktoru: “AQTİ-də dünyanın ən qabaqcıl metodlarından yüksək peşəkarlıqla istifadə olunur”
- AQTİ mütəxəssisləri özəl laboratoriya əməkdaşlarına təlim keçib
- AQTİ ilə İtaliyanın Milli Sağlamlıq İnstitutu arasında görüş keçirilib
- AQTA-nın təşəbbüsü ilə ümumtəhsil müəssisələrində Beynəlxalq Bitki Sağlamlığı Günü münasibətilə silsilə tədbirlər keçirilib
- 12 may Beynəlxalq Bitki Sağlamlığı Günüdür
- 2021-ci il ərzində Mərkəzi Fitosanitar Laboratoriyada 46 mindən çox müayinə aparılıb
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) tərəfindən heyvan sağlamlığı ilə bağlı həyata keçirilən elmi-tədqiqat işlərinin nəticələrinə dair məqalələr Kanada və İsveçdə keçirilən beynəlxalq konfrans materiallarında dərc olunub.
AQTİ mütəxəssisləri tərəfindən cari il ərzində "Azərbaycanda quşçuluq sahəsində antimikrob rezistentliyin araşdırılması” və “Ev heyvanlarında SARS-CoV-2 infeksiyasının araşdırılması” istiqamətlərində elmi-tədqiqat işləri həyata keçirilib.
Quşçuluq sahəsində antimikrob rezistentliyin araşdırılması zamanı quşçuluq təsərrüfatlarından götürülən nümunələrdə bakterioloji müayinələr nəticəsində əldə olunan izolyatlarda müxtəlif antibiotik siniflərinə qarşı rezistenliyin mövcudluğu aşkar olunub. Bu barədə məlumatlar Kanadada keçirilən elmi konfrans materiallarında dərc olunub. Bununla yanaşı ev heyvanlarında SARS-CoV-2 infeksiyasının araşdırılması istiqamətində həyata keçirilən elmi-tədqiqat işləri nəticəsində it və pişiklərdə xəstəlik törədicisinə qarşı anticisimlər aşkar edilib ki, bu barədə məlumatlar İsveçdə keçirilən elmi konfrans materiallarında nəşr olunub.
Qeyd edək ki, Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu qida təhlükəsizliyi sahəsində elmi-praktiki araşdırmaların aparılmasını, elmi prinsiplərə əsaslanan risk qiymətləndirilməsini, qida təhlükəsizliyi sahəsində texniki normativ hüquqi aktların layihələrinin hazırlanmasını və aidiyyəti üzrə təqdim edilməsini, qida məhsullarına dair digər beynəlxalq standartların qida məhsullarının istehsalçıları tərəfindən könüllü tətbiqinin təmin edilməsini, qida məhsullarının təhlükəsizliyi göstəriciləri üzrə tədqiqat xidmətlərinin göstərilməsini həyata keçirir.