- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində tələbələrlə növbəti görüş keçirilib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində iri ticarət mərkəzlərində və supermarketlərdə stendlər qurulub
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində ali təhsil müəssisələrində görüşlər davam edir
- Qida Təhlükəsizliyi Simpoziumu keçiriləcək
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində növbəti ali təhsil müəssisəsində görüş keçirilib
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Tələbələr normadan artıq qəbul edilən şəkərin zərərləri barədə məlumatlandırılıb
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) mütəxəssisləri tərəfindən distant maarifləndirmə təlimləri davam etdirilir.
Bu dəfə İnstitutun mütəxəssisləri tərəfindən Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) əməkdaşları üçün “İstehsal və ictimai iaşə müəssisələrində qida təhlükəsizliyi sahəsində şəxsi gigiyena və sanitar qaydalarına nəzarət üsullarının tətbiqi” mövzusunda distant maarifləndirmə təlimləri keçirilib.
Təlimdə iştirakçılara şəxsi gigiyena qaydalarına nəzarət, qida məhsullarının çirklənməsi, kimyəvi dərmanların istifadə konsentrasiyası (MSDS), zərərvericilərlə mübarizə üsulları üzrə sənədləşmənin yoxlanılması, sahə nəzarətçisinin qidaların keyfiyyəti ilə bağlı gündəlik yoxlamalarına nəzarət, ərzaq tədarükü və məhsulların anbara yığılması üzrə beynəlxalq qaydalara əsaslanan üsullar (FİFO prinsipi), utilizasiya prosesinin aparılması ilə bağlı məlumat verilib. Eyni zamanda istehsal obyektlərində sanitar-gigiyena normalarının qorunması, HACCP prinsipi, COSHH sistemi, işçi heyətin sağlamlığına dair nəzarət proqramları - aylıq və illik tibbi yoxlanışlara nəzarət sistemi ilə bağlı məlumatlar diqqətə çatdırılıb.
Mövzu ilə bağlı fikir və təkliflər dinlənilib, iştirakçıları maraqlandıran suallar cavablandırılıb.