- AQTİ-də özəl məktəbəqədər təhsil müəssisələrinin rəhbərləri ilə görüş keçirilib
- HACCP sisteminin tətbiqi daxili və xarici bazarlarda rəqabət üstünlüyü yaradır
- AQTİ əməkdaşı Ankarada keçirilən beynəlxalq tədbirdə iştirak edib
- AQTİ-nin mütəxəssisləri Estoniya və Latviyada fəaliyyət göstərən qida müəssisələrində qiymətləndirmə aparıb
- Bitki yağı nümunəsinin müayinəsi üzrə keçirilən laboratoriyalararası səriştəlilik sınağının nəticəsi məlum olub
- AQTİ əməkdaşları ADA Universitetinin magistratura proqramları ilə tanış olublar
- AQTİ-nin laboratoriyaları biotəhlükəsizliyin təmin olunmasında xüsusi rol oynayır
- HACCP sisteminin tətbiqi qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsinə töhfə verəcək
- COP29-un iştirakçıları AQTİ-nin fəaliyyəti ilə tanış olublar
- AQTİ-nin laboratoriyası 7 beynəlxalq səriştəlilik sınağında uğurlu nəticə əldə edib
- ÜHST Azərbaycanın quş qripindən azad olma statusunu təsdiqlədi
- AQTİ-nin regional laboratoriyası iki beynəlxalq səriştəlilik sınağında uğurlu nəticə əldə edib
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) qida məhsulları sahəsində fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektlərinə qida zəncirində risk analizləri üzrə peşəkar konsultasiya xidməti təklif edir.
Xidmət özündə sahibkarlıq subyektində qida təhlükəsizliyi təhlükə və məqbul səviyyələrin müəyyənləşdirilməsi, təhlükənin qiymətləndirilməsi, idarəetmə tədbirlərinin seçilməsi və təsnifatı mərhələlərini əhatə edir.
Xidmət çərçivəsində müəssisənin insan sağlamlığı və qida təhlükəsizliyi baxımından risk qiymətləndirilməsi həyata keçirilir, həmçinin müəssisənin yerləşdiyi ətraf mühit, istehsal fəaliyyətləri və digər dəstək fəaliyyətləri nəzərdən keçirilir. Eyni zamanda xidmətdən istifadə edən sahibkarlıq subyekti üçün təyin olunmuş risklərə nəzarətlə bağlı müvafiq tədbirlər müəyyənləşdirilir, təyin olunan risklər və tətbiq olunan yeniliklər barədə zəruri məlumatlar təqdim olunur.
Qeyd edək ki, qida zəncirində risk analizləri üzrə peşəkar konsultasiya xidməti ISO 22000:2018 standartına əsasən aparılır.
Qida sahəsində fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektləri qida zəncirində risk analizləri üzrə peşəkar konsultasiya xidmətindən istifadə etmək üçün Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutun (012) 377-00-20 (daxili 553) nömrəli əlaqə vasitəsilə müraciət edə bilərlər.
Qeyd edək ki, AQTİ qida sahəsində fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektlərinə qida təhlükəsizliyinə dair elmi, texniki və praktiki konsultasiya, həmçinin qida təhlükəsizliyi göstəriciləri üzrə tədqiqat xidmətləri göstərir.