- AQTİ-nin kollektivi 20 Yanvar şəhidlərinin xatirəsini yad edib
- “Qida Təhlükəsizliyi Könüllüləri”nə qoşulmaq istəyən gənclərin qeydiyyatı başlayıb
- TAU-nun nümayəndə heyəti AQTİ-nin fəaliyyəti ilə tanış olub
- Mərkəzi Baytarlıq Laboratoriyası beynəlxalq səriştəlilik sınağında uğurlu nəticələr əldə edib
- HACCP-la bağlı təlim və məsləhət xidmətləri davam etdirilir
- AQTİ sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları üçün təlimləri davam etdirir
- AQTİ-nin laboratoriyalarına növbəti mediatur təşkil olunub
- Media nümayəndələri Siyəzəndə “HALAL” uyğunluq sertifikatı almış müəssisənin fəaliyyəti ilə tanış olublar
- AQTİ Qarabağ Universitetinin tələbələri üçün təlimlər təşkil edib
- AQTİ sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarının məlumatlandırılması istiqamətində işləri davam etdirir
- Ulu Öndər Heydər Əliyevin 101 illiyinə həsr olunmuş "Qida sənayesi və qida təhlükəsizliyi" Forumu keçirilib
- AQTİ “HALAL” sertifikatlaşma prosesini davam etdirir
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) tərəfindən ölkəmizdə qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsi, bu sahədə fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektlərinin mövcud qanunvericiliyin və beynəlxalq standartların tələblərinə uyğun fəaliyyətinin təşkili məqsədilə mütəmadi təlim və seminarlar keçirilir.
Növbəti seminar AQTİ mütəxəssisləri tərəfindən videokonfrans formatında “Carlsberg Azerbaijan" MMC-nin əməkdaşlarına “Pivə məhsullarında fiziki-kimyəvi, toksikoloji və mikrobioloji müayinə metodları” mövzusunda keçirilib. Seminarda müayinə parametrləri və praktiki təcrübələrlə bağlı məlumatlar verilib, pivə istehsalı zamanı məhsulun keyfiyyətinə və təhlükəsizliyinə təsir edən amillər, orqanoleptik müayinə parametrlərinin düzgün şəkildə müəyyən edilməsi, laborator müayinələr üçün nümunələrin düzgün götürülməsi və saxlanılması qaydaları, kif və maya göbələkləri, bağırsaq çöpü bakteriyaları riskini yaradan amillər, pivə və pivə məhsullarının effektiv müayinə olunması üçün müasir laborator müayinə metodlarından istifadə və s. mövzular ətraflı izah edilib. Eyni zamanda peşəkar təlimçilər tərəfindən AQTİ laboratoriyalarında pivə məhsullarının mikrobioloji və fiziki-kimyəvi müayinəsi əsnasında istifadə olunan cihaz, avadanlıq və alətlər təlim iştirakçılarına nümayiş etdirilib.
Qarşılıqlı müzakirə şəraitində keçən seminarda iştirakçıların sualları cavablandırılıb.