- AQTİ bitki yağı nümunəsi üzrə laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verib
- Laboratoriyalararası səriştəlilik sınağının nəticələri açıqlanıb
- AQTİ-də “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” mövzusunda növbəti təlim keçirilib
- Təlimlərdə uğur qazanan sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına sertifikatlar təqdim edilib
- Abşeron Regional Sınaq Laboratoriyası səriştəlilik sınaqlarında yüksək nəticə göstərib
- Qida sahəsində gigiyena tələblərinə dair təlimlərə cəlb olunanların sayı artıb
- Belarus nümayəndə heyəti AQTİ-nin fəaliyyəti ilə tanış olub
- AQTİ sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarını qida sahəsində gigiyena tələbləri barədə məlumatlandırır
- Türkiyədən olan mütəxəssislər və FAO-nun nümayəndələri AQTİ-də olublar
- AQTİ işə qəbul elan edir
- İctimai iaşə obyektlərində sanitar-gigiyenik qaydalara ciddi şəkildə əməl olunmalıdır!
- Salyanda sahibkarlar üçün təlim keçirilib
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) tərəfindən “Şəkərin təhlükəsizliyi və minimum keyfiyyətinə dair sanitariya normaları və qaydaları” hazırlanıb. Yeni norma və qaydalar “Yeyinti məhsulları haqqında” Azərbaycan Respublikasının Qanununda dəyişikliklər edilməsi barədə Azərbaycan Respublikasının 2018-ci il 23 fevral tarixli, 1012 VQD nömrəli Qanunun tətbiqi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 2018-ci il 16 aprel tarixli, 1923 nömrəli Fərmanının 4.2-ci bəndinə uyğun olaraq, “Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin fəaliyyətinin təmin edilməsi haqqında” Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 2018-ci il 13 noyabr tarixli, 1681 nömrəli Fərmanı ilə təsdiq edilmiş “Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi haqqında Əsasnamə”nin 2.0.3-cü, 3.0.2-ci və 4.0.1-ci yarımbəndlərinə əsasən hazırlanıb. “Şəkərin təhlükəsizliyi və minimum keyfiyyətinə dair sanitariya normaları və qaydaları” hazırlanarkən Kodeks Alimentariusun CODEX STAN 212-1999 standartına istinad edilib.
Sözügedən sənədin hazırlanmasında məqsəd şəkərin gigiyenik qaydalara riayət olunmaqla hazırlanma texnologiyası, istehsalı, emalı, saxlanılması, daşınması və satışa təqdim edilməsi mərhələlərində bu məhsullara dair norma və qaydaları müəyyənləşdirməkdən ibarətdir. Müəyyən edilən qaydalar əlavə emal prosesinə ehtiyac olmadan insan istehlakı üçün nəzərdə tutulmuş, qida məhsullarının komponenti kimi istifadə olunan şəkər növlərinə şamil olunaraq şəkərdən hazırlanan qənnadı məmulatlarına və kəllə qəndə aid edilmir.