- AQTİ mütəxəssisi Azərbaycanda ilk dəfə EPPO-nun təqaüd proqramını qazanıb
- AQTİ Tovuzda müvafiq sahələr üzrə işə qəbul üçün vakansiya elan edir
- “Sağlam məktəbli” layihəsi çərçivəsində görüşlər davam etdirilir
- “Sağlam məktəbli” layihəsi davam edir
- AQTİ elmi məlumat bazasından istifadəni açıq elan edib
- AQTİ ali təhsil müəssisələrinin, elmi-tədqiqat institutlarının və elmi mərkəzlərin mütəxəssislərini əməkdaşlığa dəvət edir
- AQTİ dekabr ayı üçün laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
- AQTİ dekabr ayı üçün laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
- AQTİ məktəbəqədər təhsil müəssisələrinin əməkdaşları üçün təlimlərə start verib
- AQTİ-nin laboratoriyası növbəti səriştəlilik sınaqlarında uğurlu nəticələr əldə edib
- AQTİ-nin laboratoriyası növbəti səriştəlilik sınaqlarında uğurlu nəticələr əldə edib
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimləri davam etdirir
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) tərəfindən “Şəkərin təhlükəsizliyi və minimum keyfiyyətinə dair sanitariya normaları və qaydaları” hazırlanıb. Yeni norma və qaydalar “Yeyinti məhsulları haqqında” Azərbaycan Respublikasının Qanununda dəyişikliklər edilməsi barədə Azərbaycan Respublikasının 2018-ci il 23 fevral tarixli, 1012 VQD nömrəli Qanunun tətbiqi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 2018-ci il 16 aprel tarixli, 1923 nömrəli Fərmanının 4.2-ci bəndinə uyğun olaraq, “Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin fəaliyyətinin təmin edilməsi haqqında” Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 2018-ci il 13 noyabr tarixli, 1681 nömrəli Fərmanı ilə təsdiq edilmiş “Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi haqqında Əsasnamə”nin 2.0.3-cü, 3.0.2-ci və 4.0.1-ci yarımbəndlərinə əsasən hazırlanıb. “Şəkərin təhlükəsizliyi və minimum keyfiyyətinə dair sanitariya normaları və qaydaları” hazırlanarkən Kodeks Alimentariusun CODEX STAN 212-1999 standartına istinad edilib.
Sözügedən sənədin hazırlanmasında məqsəd şəkərin gigiyenik qaydalara riayət olunmaqla hazırlanma texnologiyası, istehsalı, emalı, saxlanılması, daşınması və satışa təqdim edilməsi mərhələlərində bu məhsullara dair norma və qaydaları müəyyənləşdirməkdən ibarətdir. Müəyyən edilən qaydalar əlavə emal prosesinə ehtiyac olmadan insan istehlakı üçün nəzərdə tutulmuş, qida məhsullarının komponenti kimi istifadə olunan şəkər növlərinə şamil olunaraq şəkərdən hazırlanan qənnadı məmulatlarına və kəllə qəndə aid edilmir.