- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində tələbələrlə növbəti görüş keçirilib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində iri ticarət mərkəzlərində və supermarketlərdə stendlər qurulub
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində ali təhsil müəssisələrində görüşlər davam edir
- Qida Təhlükəsizliyi Simpoziumu keçiriləcək
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində növbəti ali təhsil müəssisəsində görüş keçirilib
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Tələbələr normadan artıq qəbul edilən şəkərin zərərləri barədə məlumatlandırılıb
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) tərəfindən “Şəkərin təhlükəsizliyi və minimum keyfiyyətinə dair sanitariya normaları və qaydaları” hazırlanıb. Yeni norma və qaydalar “Yeyinti məhsulları haqqında” Azərbaycan Respublikasının Qanununda dəyişikliklər edilməsi barədə Azərbaycan Respublikasının 2018-ci il 23 fevral tarixli, 1012 VQD nömrəli Qanunun tətbiqi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 2018-ci il 16 aprel tarixli, 1923 nömrəli Fərmanının 4.2-ci bəndinə uyğun olaraq, “Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin fəaliyyətinin təmin edilməsi haqqında” Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 2018-ci il 13 noyabr tarixli, 1681 nömrəli Fərmanı ilə təsdiq edilmiş “Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi haqqında Əsasnamə”nin 2.0.3-cü, 3.0.2-ci və 4.0.1-ci yarımbəndlərinə əsasən hazırlanıb. “Şəkərin təhlükəsizliyi və minimum keyfiyyətinə dair sanitariya normaları və qaydaları” hazırlanarkən Kodeks Alimentariusun CODEX STAN 212-1999 standartına istinad edilib.
Sözügedən sənədin hazırlanmasında məqsəd şəkərin gigiyenik qaydalara riayət olunmaqla hazırlanma texnologiyası, istehsalı, emalı, saxlanılması, daşınması və satışa təqdim edilməsi mərhələlərində bu məhsullara dair norma və qaydaları müəyyənləşdirməkdən ibarətdir. Müəyyən edilən qaydalar əlavə emal prosesinə ehtiyac olmadan insan istehlakı üçün nəzərdə tutulmuş, qida məhsullarının komponenti kimi istifadə olunan şəkər növlərinə şamil olunaraq şəkərdən hazırlanan qənnadı məmulatlarına və kəllə qəndə aid edilmir.