- AQTİ-də təlimləri uğurla başa vuran sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına sertifikatlar təqdim olunub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçirilib
- Türkiyə Respublikasının Kənd Təsərrüfatı və Meşəçilik Nazirliyinin nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ ölkədə fəaliyyət göstərən laboratoriyalar üçün səriştəlilik sınaqlarını davam etdirir
- “Rosselxoznadzor“un nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçiriləcək
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ ADAU-nun tələbə və məzunları üçün kəsim məntəqəsinə səfər təşkil edib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda növbəti təlim keçiriləcək
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) tərəfindən “Şəkərin təhlükəsizliyi və minimum keyfiyyətinə dair sanitariya normaları və qaydaları” hazırlanıb. Yeni norma və qaydalar “Yeyinti məhsulları haqqında” Azərbaycan Respublikasının Qanununda dəyişikliklər edilməsi barədə Azərbaycan Respublikasının 2018-ci il 23 fevral tarixli, 1012 VQD nömrəli Qanunun tətbiqi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 2018-ci il 16 aprel tarixli, 1923 nömrəli Fərmanının 4.2-ci bəndinə uyğun olaraq, “Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin fəaliyyətinin təmin edilməsi haqqında” Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 2018-ci il 13 noyabr tarixli, 1681 nömrəli Fərmanı ilə təsdiq edilmiş “Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi haqqında Əsasnamə”nin 2.0.3-cü, 3.0.2-ci və 4.0.1-ci yarımbəndlərinə əsasən hazırlanıb. “Şəkərin təhlükəsizliyi və minimum keyfiyyətinə dair sanitariya normaları və qaydaları” hazırlanarkən Kodeks Alimentariusun CODEX STAN 212-1999 standartına istinad edilib.
Sözügedən sənədin hazırlanmasında məqsəd şəkərin gigiyenik qaydalara riayət olunmaqla hazırlanma texnologiyası, istehsalı, emalı, saxlanılması, daşınması və satışa təqdim edilməsi mərhələlərində bu məhsullara dair norma və qaydaları müəyyənləşdirməkdən ibarətdir. Müəyyən edilən qaydalar əlavə emal prosesinə ehtiyac olmadan insan istehlakı üçün nəzərdə tutulmuş, qida məhsullarının komponenti kimi istifadə olunan şəkər növlərinə şamil olunaraq şəkərdən hazırlanan qənnadı məmulatlarına və kəllə qəndə aid edilmir.