- AQTİ-nin nümayəndə heyəti Türkiyə Respublikasına səfər edib
- Qida Təhlükəsizliyi Simpoziumu keçirilib
- Qida Təhlükəsizliyi Simpoziumu keçirilib
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində tələbələrlə növbəti görüş keçirilib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində iri ticarət mərkəzlərində və supermarketlərdə stendlər qurulub
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində ali təhsil müəssisələrində görüşlər davam edir
- Qida Təhlükəsizliyi Simpoziumu keçiriləcək
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində növbəti ali təhsil müəssisəsində görüş keçirilib
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) tərəfindən ölkəmizdə qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsi, bu sahədə fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektlərinin mövcud qanunvericiliyin və beynəlxalq standartların tələblərinə uyğun fəaliyyətinin təşkili məqsədilə mütəmadi təlim və seminarlar keçirilir.
Növbəti təlim AQTİ mütəxəssisləri tərəfindən videokonfrans formatında “Carlsberg Azerbaijan" MMC-nin əməkdaşlarına “Pivə və digər alkoqollu içkilərin istehsalı müəssisələrində qanunvericiliyin tələbləri” mövzusunda keçirilib. Təlimdə 2022-ci il may ayının 5-də qəbul edilmiş “Qida təhlükəsizliyi haqqında” Azərbaycan Respublikasının Qanunu, eləcə də, həmin sənəddə əksini tapmış qida təhlükəsizliyi ilə bağlı əsas anlayışlar haqda geniş məlumat verilib. Bildirilib ki, qida təhlükəsizliyi sahəsində dövlət tənzimlənməsinin məqsədi insan həyat və sağlamlığının, heyvan sağlamlığının və ətraf mühitin mühafizəsi, həmçinin istehlakçıların qanuni mənafelərinin müdafiəsindən ibarətdir. Sözügedən qanuna əsasən, qida məhsullarının emalı ilə məşğul olan biznes subyektləri HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point - Təhlükələrin Analizi və Kritik Nəzarət Nöqtələri) prinsiplərinə əsaslanan prosedurları tətbiq etməli və qida təhlükəsizliyinə daxili nəzarət sisteminə malik olmalıdırlar. Qida məhsullarının yalnız istehsalı prosesində deyil, qablaşdırılması, markalanması və etiketlənməsi zamanı da təhlükəsizliyə dair tələblərə əməl edilməli, o cümlədən, alıcıya bu məhsullarının qida və enerji dəyəri, tərkibi, miqdarı, yararlılıq müddəti, saxlanma şəraiti, tərkibindəki allergentlər, mənşəyi, istehsal üsulu və istifadə qaydaları barədə dolğun məlumat verilməlidir.
Qarşılıqlı müzakirə şəraitində keçən təlimdə iştirakçıların sualları cavablandırılıb.