- AQTİ “Azərbaycan Halal Biznes və Turizm Forumu” çərçivəsində təşkil olunan sərgidə iştirak edir
- Şəkidə sahibkarlar üçün təlim keçirilib
- “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” mövzusunda təlimlər davam edir
- Sahibkarların nəzərinə: Qida və yem məhsullarının qeydiyyatı zamanı sənədlərin ekspertizası üçün AQTİ-yə müraciət etmək lazımdır!
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları üçün növbəti təlim keçirilib
- AQTİ-nin nümayəndəsi AEBA-nın sessiyasında iştirak edib
- AQTİ laboratoriyası İngiltərədə keçirilən beynəlxalq səriştəlilik sınağında uğurlu nəticə əldə edib
- AQTİ-nin mütəxəssisləri Qazax-Tovuz regionunda fəaliyyət göstərən sahibkarlarla görüş keçirib
- Məktəbəqədər təhsil müəssisələrinin əməkdaşları üçün təlimlərə başlanılıb
- AQTA-nın kollektivi Zəfər parkını ziyarət edib
- EPPO-nun baş direktoru AQTİ-də olub
- AQTİ-yə media-tur təşkil olunub
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) laboratoriyalarında dünyanın ən qabaqcıl metodlarından yüksək peşəkarlıqla istifadə olunur.
Bunu Avstriyanın Səhiyyə və Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin icraçı direktoru Tomas Kikincer Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun laboratoriyalarına baxış keçirərkən deyib.
O bildirib ki, AQTİ-də qurulan laboratoriyalarda müayinələr yüksək peşəkarlıqla həyata keçirilir: “Mən Avstriyanın Qida Təhlükəsizliyi Agentliyini təmsil edirəm və deyə bilərəm ki, gördüyüm bu laboratoriyada ən qabaqcıl metodlardan istifadə olunur. Biz də Avstriyada eyni metodlardan və avadanlıqlardan istifadə edərək işimizi aparırıq. Bu böyük bir fürsətdir və əlbəttə ki, çox gözəl təəssürat bağışlayır. Məncə burada mükəmməl avadanlıq və metodlardan istifadə olunur”.
Tomas Kikincer qeyd edib ki, belə laboratoriyaların fəaliyyəti ölkədə qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsində böyük önəm daşıyır: “Ümidvaram ki, gələcəkdə biz sıx şəkildə birgə işləyə bilərik. Nəzərə alsaq ki, bizim apardığımız iş eynidir. Odur ki, laboratoriyaların inkişafı sahəsində əməkdaşlıq imkanlarını genişləndirməyo və təcrübə mübadiləsinin aparılmasını nəzərdə tuturuq”.