- AQTİ ictimai iaşə obyektlərində reytinq (ulduz) sisteminin tətbiqi ilə bağlı videoçarx hazırlayıb
- AQTİ-nin laboratoriyası üç beynəlxalq səriştəlilik sınağında on bir parametr üzrə uğurlu nəticə əldə edib
- AQTİ tərəfindən qida sahəsində gigiyena tələblərinə dair keçirilən təlimlərdə 2840 nəfər iştirak edib
- AQTİ-nin laboratoriyası quduzluq xəstəliyi ilə bağlı beynəlxalq səriştəlilik sınağında uğurlu nəticə əldə edib
- COP29 zamanı xidmət göstərəcək otel və mehmanxana əməkdaşları üçün təlimlər davam edir
- AQTİ və BMU arasında elmi-tədqiqat üzrə fəaliyyətin genişləndirilməsinə dair müzakirələr aparılıb
- Beyləqanda sahibkarlar üçün təlim keçirilib
- Keytrinq şirkətləri və otellərin əməkdaşları AQTİ-də təlimlərə cəlb olunub
- AQTİ-nin laboratoriyası pestisidlərin qalıq miqdarının təyini müayinəsi üzrə keçirilən beynəlxalq səriştəlilik sınaqlarında uğurlu nəticələr əldə edib
- COP29 zamanı xidmət göstərəcək otel və mehmanxana əməkdaşları üçün "Qida təhlükəsizliyi" mövzusunda təlimlər keçirilir
- AQTİ-nin nümayəndə heyəti Türkiyənin Halal Akkreditasiya Qurumunda olub
- AQTİ HAK tərəfindən akkreditasiya olunub
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) əhalinin qida təhlükəsizliyi, heyvan və bitki sağlamlığı sahəsində maarifləndirilməsi tədbirlərini davam etdirir. Ölkədə qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsi istiqamətində “tarladan süfrəyə” şüarı altında qida zəncirinin bütün mərhələlərində iştirak etən tərəflərin məlumatlandırılması məqsədi ilə İnstitut tərəfindən həyata keçirilən tədbirlərin miqyası genişləndirilir.
Bu məqsədlə “Azərbaycan Respublikasında qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsinə dair 2019-2025-ci illər üçün Dövlət Proqramı”nın icrası ilə əlaqədar olaraq, AQTİ tərəfindən baytarlıq təyinatlı antimikrob preparatlardan düzgün istifadə mövzusunda maarifləndirici çap materialı hazırlanıb.
Maarifləndirici çap materialında bu cür preparatların heyvandarlıqda xəstəliklərin müaicəsi və profilaktikası məqsədilə istifadə edildiyi bildirilir. Həmçinin antimikrob preparatlardan yalnız baytar həkimin təyinatı əsasında istifadə olunmalı olduğu diqqətə çatdırılır. Qeyd olunur ki, antimikrob preparatlardan uzun müddətli və ya kortəbii istifadə edilməsi müxtəlif təhlükələrə gətirib çıxara bilər.
Qeyd edək ki, İnstitut tərəfindən əhalinin maarifləndirilməsi istiqamətində ardıcıl olaraq müxtəlif layihələr həyata keçirilməkdədir. Burada əsas məqsədlərdən biri də vətəndaşların qida təhlükəsizliyi sahəsində məlumatlılığını genişləndirmək, onların prosesdə aktiv iştirakını təmin etməkdir.