- AQTİ bitki yağı nümunəsi üzrə laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verib
- Laboratoriyalararası səriştəlilik sınağının nəticələri açıqlanıb
- AQTİ-də “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” mövzusunda növbəti təlim keçirilib
- Təlimlərdə uğur qazanan sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına sertifikatlar təqdim edilib
- Abşeron Regional Sınaq Laboratoriyası səriştəlilik sınaqlarında yüksək nəticə göstərib
- Qida sahəsində gigiyena tələblərinə dair təlimlərə cəlb olunanların sayı artıb
- Belarus nümayəndə heyəti AQTİ-nin fəaliyyəti ilə tanış olub
- AQTİ sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarını qida sahəsində gigiyena tələbləri barədə məlumatlandırır
- Türkiyədən olan mütəxəssislər və FAO-nun nümayəndələri AQTİ-də olublar
- AQTİ işə qəbul elan edir
- İctimai iaşə obyektlərində sanitar-gigiyenik qaydalara ciddi şəkildə əməl olunmalıdır!
- Salyanda sahibkarlar üçün təlim keçirilib
Qida təhlükəsizliyi sahəsində kadr potensialının gücləndirilməsi, laboratoriya əməkdaşlarının peşəkarlıq səviyyələrinin artırılması məqsədilə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun mütəxəssislərinin mütəmadi olaraq yerli və beynəlxalq təlimlərdə iştirakı təmin edilir.
Növbəti belə təlim Türkiyə Respublikasının Kənd Təsərrüfatı və Meşəçilik nazirliyində fəaliyyət göstərən qida mühəndisi Erhan Yedikardeş tərəfindən AQTİ laboratoriyalarının əməkdaşlarına ISO 17025 "Sınaq laboratoriyalarının səriştəliliyinə dair ümumi tələblər" mövzusunda keçirilib.
Təlim çərçivəsində beynəlxalq ekspert tərəfindən "Sınaq və kalibrləmə laboratoriyalarının səlahiyyətliliyinə ümumi tələblər" beynəlxalq standartının yeni 2017-ci il versiyası haqqında məlumat verilib, bundan öncəki və standartın cari versiyaları arasındakı fərqlər, habelə tətbiq zamanı yarana biləcək bir sıra mühüm məqamlar standartın maddələri üzrə mütəxəssislərə izah edilib.
Qeyd edək ki, bu təlim laboratoriya işçilərinin səriştəliliyini və daha etibarlı nəticələr təqdim etmələrini nümayiş etdirməyə imkan verir.