- AQTİ-də təlimləri uğurla başa vuran sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına sertifikatlar təqdim olunub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçirilib
- Türkiyə Respublikasının Kənd Təsərrüfatı və Meşəçilik Nazirliyinin nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ ölkədə fəaliyyət göstərən laboratoriyalar üçün səriştəlilik sınaqlarını davam etdirir
- “Rosselxoznadzor“un nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçiriləcək
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ ADAU-nun tələbə və məzunları üçün kəsim məntəqəsinə səfər təşkil edib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda növbəti təlim keçiriləcək
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
Qida təhlükəsizliyi sahəsində laboratoriya sisteminin inkişafı ilə bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun nəzdində fəaliyyət göstərən laboratoriyaların maddi-texniki bazasının gücləndirilməsi, eləcə də modernləşdirilməsi istiqamətində ardıcıl tədbirlər davam etdirilir. Həmçinin kadr potensialının gücləndirilməsi, laboratoriya əməkdaşlarının peşəkarlıqlarının artırılması məqsədilə mütəxəssislərin mütəmadi olaraq yerli və beynəlxalq təlimlərdə iştirakı təmin edilir.
Növbəti belə təlim Türkiyənin Letgen şirkətininin rəhbəri, bu sahədə beynəlxalq ekspert Fahrettin Özcan tərəfindən İnstitutunun Mərkəzi Fitosanitar Laboratoriyasının virusoloq və molekulyar bioloqları ilə keçirilib.
Bildirilib ki, pomidor və bibər bitkisinin təhlükəli virus xəstəliklərindən biri də pomidor meyvələrinin qonur qırışıqlıq virusudur. Fitosanitar riski və iqtisadi zərəri baxımından Bitki Karantini və Mühafizəsi üzrə Avropa və Aralıq Dənizi Təşkilatının (EPPO) A2 siyahısına daxil edilmiş bu virus 2014-cü ildən başlayaraq Avropa qitəsində sürətlə yayılır.
Fitosanitar sahədə virusoloji müayinələrdə molekulyar üsulların tətbiqinin genişləndirilməsi məqsədilə keçirilən təlimlərdə türkiyəli beynəlxalq təlimçi F. Özcan tərəfindən Real Zamanlı PZR cihazında sözügedən virusun həmin şirkətə məxsus kit dəstləri ilə təyini üzrə zəruri məlumatlar verilib və laboratoriyada pomidor meyvələrinin qonur qırışıqlıq virusunun Real Zamanlı PZR ilə təyini üsulunun tətbiqinə başlanılıb.