- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində tələbələrlə növbəti görüş keçirilib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda maarifləndirici təlim keçiriləcək
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” barədə məlumatlandırılır
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində iri ticarət mərkəzlərində və supermarketlərdə stendlər qurulub
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində ali təhsil müəssisələrində görüşlər davam edir
- Qida Təhlükəsizliyi Simpoziumu keçiriləcək
- “Şəkəri azalt, ömrünü uzat!” kampaniyası çərçivəsində növbəti ali təhsil müəssisəsində görüş keçirilib
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Qida məhsullarının çatdırılması xidmətlərinə dair təlimlər davam edir
- Tələbələr normadan artıq qəbul edilən şəkərin zərərləri barədə məlumatlandırılıb
Ölkə ərazisinə fitosanitar nəzarətində olan zərərli orqanizmlərin daxil olmasının və yayılmasının qarşısını almaq, karantin obyektlərinin mühafizəsini təmin etmək məqsədilə bitkiçilik təsərrüfatlarında monitorinqlər davam etdirilir. 6-12 yanvar 2021-ci il tarixlərini əhatə edəcək növbəti monitorinqlərin ilk iki günü ərzində ümumilikdə 5 istixanada müvafiq tədbirlər həyata keçirilib. Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) fitosanitar müfəttişləri və Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) mütəxəssisləri tərəfindən keçirilən monitorinqlər Tovuz, Samux, Bərdə, Yevlax və Gəncə şəhərində yerləşən pomidor yetişdirilən istixanaları əhatə edib.
İstixanalarda yetişdirilən tərəvəz məhsullarından nümunələr götürülərək karantin tətbiq edilən zərərli orqanizmlərin və məhsulun tərkibində toksikoloji göstəricilərin yoxlanması məqsədilə AQTİ-nin müvafiq laboratoriyalarına təqdim edilib. Monitorinqlər zamanı bitkiçilik təsərrüfatlarında aqrokimyəvi preparatların, pestisidlərin tətbiqi, sanitariya-gigiyena tələblərinə və təhlükəsizlik qaydalarına riayət olunması istiqamətində maarifləndirmə işləri aparılıb. Həmçinin bitki sağlamlığının təmin olunmasında sahibkarların üzərinə düşən məsuliyyət və qanunvericiliyin tələbləri barədə ətraflı məlumatlar verilib. Hazırda monitorinqlər digər rayonlar üzrə davam etdirilir.