- AQTİ-də təlimləri uğurla başa vuran sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına sertifikatlar təqdim olunub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçirilib
- Türkiyə Respublikasının Kənd Təsərrüfatı və Meşəçilik Nazirliyinin nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ ölkədə fəaliyyət göstərən laboratoriyalar üçün səriştəlilik sınaqlarını davam etdirir
- “Rosselxoznadzor“un nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçiriləcək
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ ADAU-nun tələbə və məzunları üçün kəsim məntəqəsinə səfər təşkil edib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda növbəti təlim keçiriləcək
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) nəzdində fəaliyyət göstərən laboratoriya mütəxəssislərinin həm nəzəri, həm də praktik bilik və bacarıqlarının artırılması məqsədilə mütəmadi olaraq təlimlər keçirilir. Növbəti təlim “Azərbaycanda sanitar və fitosanitar tədbirlərin gücləndirilməsi” üzrə Tvinninq layihəsi çərçivəsində Latviyanın BIOR laboratoriyasının mütəxəssisləri tərəfindən təşkil edilib.
Bitki mənşəli qida məhsullarında pestisid qalıqları və digər arzuolunmaz maddələr üzrə milli monitorinq planlarının icrasına dair təlim zamanı AQTİ mütəxəssisləri Latviyanın BIOR laboratoriyasının Kimya departamentinin müdiri Vadims Bartkeviçsin təqdimatında “Kimyəvi çirkləndiricilər tərkibi üzrə qida məhsullarının monitorinqi ilə bağlı sınaq laboratoriyalarında analitik prosesdən qabaq prosedurlar” və “Aİ-nin çoxillik əlaqələndirilmiş nəzarət proqramı ilə vahid qalıq metodologiyalarının təhlili üçün istifadə olunan analitik metodlar” mövzuları üzrə məlumatlandırılıblar. Layihənin Rezident Tvinninq müşaviri Gintaras Lapinskas “Kimyəvi çirkləndiricilər tərkibi üzrə qida məhsullarının rəsmi nəzarəti çərçivəsində bitki mənşəli qida məhsullarından nümunələrin götürülməsi” mövzusu üzrə nümunə götürülməsi prosedurları ilə bağlı beynəlxalq qanunvericiliyin tələbləri barəsində geniş bəhs edib. Laboratoriyanın Xromatoqrafiya şöbəsinin müdiri İveta Puqayeva isə “Aİ 1881/2006 Reqlamentinə uyğun olaraq bitki mənşəli məhsullarda çirkləndirici tərkibinin təhlili üçün istifadə edilən analitik metodologiyalar”, “Analitik nəticələrin hesabatı və interpretasiyası” mövzusunda təqdimatla çıxış edib.
İnteraktiv formada keçirilən təlim zamanı iştirakçıların fikirləri dinlənilib, pestisidlərin qalıq miqdarının və təhlükəli cəhətlərinin təyin edilməsi ilə bağlı onları maraqlandıran suallar cavablandırılıb. Təlim zamanı mənimsənilən biliklərin yoxlanması və qiymətləndirilməsi üçün test tapşırıqları həll edilib. Təlimi uğurla başa vurmuş iştirakçılara isə sertifikat təqdim olunub.