- AQTİ-nin laboratoriyası quduzluq xəstəliyi ilə bağlı beynəlxalq səriştəlilik sınağında uğurlu nəticə əldə edib
- COP29 zamanı xidmət göstərəcək otel və mehmanxana əməkdaşları üçün təlimlər davam edir
- AQTİ və BMU arasında elmi-tədqiqat üzrə fəaliyyətin genişləndirilməsinə dair müzakirələr aparılıb
- Beyləqanda sahibkarlar üçün təlim keçirilib
- Keytrinq şirkətləri və otellərin əməkdaşları AQTİ-də təlimlərə cəlb olunub
- AQTİ-nin laboratoriyası pestisidlərin qalıq miqdarının təyini müayinəsi üzrə keçirilən beynəlxalq səriştəlilik sınaqlarında uğurlu nəticələr əldə edib
- COP29 zamanı xidmət göstərəcək otel və mehmanxana əməkdaşları üçün "Qida təhlükəsizliyi" mövzusunda təlimlər keçirilir
- AQTİ-nin nümayəndə heyəti Türkiyənin Halal Akkreditasiya Qurumunda olub
- AQTİ HAK tərəfindən akkreditasiya olunub
- AQTİ-nin laboratoriyaları dabaq xəstəliyi ilə bağlı beynəlxalq səriştəlilik sınağında uğurlu nəticə əldə edib
- AQTİ təlimləri davam etdirir
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağı ilə bağlı müraciətlərin qəbuluna başlayıb
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) nəzdində fəaliyyət göstərən laboratoriya mütəxəssislərinin həm nəzəri, həm də praktik bilik və bacarıqlarının artırılması məqsədilə mütəmadi olaraq təlimlər keçirilir. Növbəti təlim “Azərbaycanda sanitar və fitosanitar tədbirlərin gücləndirilməsi” üzrə Tvinninq layihəsi çərçivəsində Latviyanın BIOR laboratoriyasının mütəxəssisləri tərəfindən təşkil edilib.
Bitki mənşəli qida məhsullarında pestisid qalıqları və digər arzuolunmaz maddələr üzrə milli monitorinq planlarının icrasına dair təlim zamanı AQTİ mütəxəssisləri Latviyanın BIOR laboratoriyasının Kimya departamentinin müdiri Vadims Bartkeviçsin təqdimatında “Kimyəvi çirkləndiricilər tərkibi üzrə qida məhsullarının monitorinqi ilə bağlı sınaq laboratoriyalarında analitik prosesdən qabaq prosedurlar” və “Aİ-nin çoxillik əlaqələndirilmiş nəzarət proqramı ilə vahid qalıq metodologiyalarının təhlili üçün istifadə olunan analitik metodlar” mövzuları üzrə məlumatlandırılıblar. Layihənin Rezident Tvinninq müşaviri Gintaras Lapinskas “Kimyəvi çirkləndiricilər tərkibi üzrə qida məhsullarının rəsmi nəzarəti çərçivəsində bitki mənşəli qida məhsullarından nümunələrin götürülməsi” mövzusu üzrə nümunə götürülməsi prosedurları ilə bağlı beynəlxalq qanunvericiliyin tələbləri barəsində geniş bəhs edib. Laboratoriyanın Xromatoqrafiya şöbəsinin müdiri İveta Puqayeva isə “Aİ 1881/2006 Reqlamentinə uyğun olaraq bitki mənşəli məhsullarda çirkləndirici tərkibinin təhlili üçün istifadə edilən analitik metodologiyalar”, “Analitik nəticələrin hesabatı və interpretasiyası” mövzusunda təqdimatla çıxış edib.
İnteraktiv formada keçirilən təlim zamanı iştirakçıların fikirləri dinlənilib, pestisidlərin qalıq miqdarının və təhlükəli cəhətlərinin təyin edilməsi ilə bağlı onları maraqlandıran suallar cavablandırılıb. Təlim zamanı mənimsənilən biliklərin yoxlanması və qiymətləndirilməsi üçün test tapşırıqları həll edilib. Təlimi uğurla başa vurmuş iştirakçılara isə sertifikat təqdim olunub.