- “Təlim saatı”nda bioloji aktiv qida məhsulları və onların dərman preparatlarından fərqi barədə danışılacaq
- “Təlim saatı”nda bioloji aktiv qida məhsulları və onların dərman preparatlarından fərqi barədə danışılacaq
- AQTİ hüquq istiqaməti üzrə vakant yerlərə işçi qəbulu elan edir
- AQTİ hüquq istiqaməti üzrə vakant yerlərə işçi qəbulu elan edir
- “Peşəkarlarla görüş”də pestisid və aqrokimyəvi maddələrin düzgün tətbiqi qaydalarından danışılıb
- “Peşəkarlarla görüş”də pestisid və aqrokimyəvi maddələrin düzgün tətbiqi qaydalarından danışılıb
- Mərkəzi Fitosanitar Laboratoriyası beynəlxalq səriştəlilik sınağında yüksək nəticə əldə edib
- Mərkəzi Fitosanitar Laboratoriyası beynəlxalq səriştəlilik sınağında yüksək nəticə əldə edib
- “HACCP planının tərtib edilməsi” mövzusunda təlim keçirilib
- “HACCP planının tərtib edilməsi” mövzusunda təlim keçirilib
- Milli Referens Laboratoriyası taxıl məhsullarında polyar pestisidlərin qalıq miqdarının təyini üzrə yüksək nəticə əldə edib
- Milli Referens Laboratoriyası taxıl məhsullarında polyar pestisidlərin qalıq miqdarının təyini üzrə yüksək nəticə əldə edib
Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) məktəblilər arasında sağlam qidalanmanın təşviqi, qida təhlükəsizliyi anlayışının təbliğ edilməsi və şagirdlərə qida təhlükəsizliyi vərdişlərinin aşılanması məqsədi ilə təşkil edilən maarifləndirmə tədbirlərini davam etdirir. Bu məqsədlə həyata keçirilən “Məktəblilərin qida bələdçiləri” pilot layihəsi” çərçivəsində ümumtəhsil müəssisələrində təhsilalanlar arasında sorğu təşkil olunub. Bakı, Sumqayıt şəhərləri və Abşeron rayonunda 5 və 9-cu sinif şagirdləri arasında reallaşan sorğuda ümumilikdə 16 məktəbdən 1600 şagird iştirak edib. Anket formasında tərtib olunmuş sorğularda qida təhlükəsizliyi haqqında ümumi anlayışlar, sağlam qidalanma vərdişləri və qaydaları, gigiyenik tələblərə riayət olunması, düzgün maye qəbulu, fastfud yeməkləri və zərərli alışqanlıqlara münasibət, və s. istiqamətlər yer alıb.
Qeyd edək ki, pilot layihə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun təşkilatçılığı, UNICEF-in dəstəyi və Təhsil Nazirliyinin iştirakı ilə keçirilir. Layihənin icra müddətində məktəblərdən cəlb olunmuş 30 “Məktəblinin dostu”na AQTİ mütəxəssisləri tərəfindən qida təhlükəsizliyi sahəsinin müxtəlif seqmentlərini əhatə edən aktual mövzular üzrə seminarlar keçirilib. 12 mövzudan ibarət təlimlərdə əsasən qida təhlükəsizliyi, bitki və heyvan sağlamlığı üzrə metodiki göstərişlər, sağlam qidalanma ilə bağlı bilik və bacarıqlar, həmçinin ümumtəhsil müəssisələrində fəaliyyət göstərən bufet və yeməkxanalara nəzarət mexanizmləri əks olunub. Mövzular UNICEF və Təhsil Nazirliyinin müvafiq rəyləri nəzərə alınmaqla, AQTİ-nin peşəkar mütəxəssisləri tərəfindən hazırlanıb. Təlimlərin yekununda sınaq imtahanlarında iştirak edən 30 nəfərdən 16-sı prosesi uğurla başa çatıdırb. Layihənin növbəti mərhələsi kimi sorğuların təşkili üçün məhz müvəffəqiyyət qazanmış 16 qida bələdçisinin olduğu məktəblər seçilib.