- AQTİ bitki yağı nümunəsi üzrə laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verib
- Laboratoriyalararası səriştəlilik sınağının nəticələri açıqlanıb
- AQTİ-də “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” mövzusunda növbəti təlim keçirilib
- Təlimlərdə uğur qazanan sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına sertifikatlar təqdim edilib
- Abşeron Regional Sınaq Laboratoriyası səriştəlilik sınaqlarında yüksək nəticə göstərib
- Qida sahəsində gigiyena tələblərinə dair təlimlərə cəlb olunanların sayı artıb
- Belarus nümayəndə heyəti AQTİ-nin fəaliyyəti ilə tanış olub
- AQTİ sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarını qida sahəsində gigiyena tələbləri barədə məlumatlandırır
- Türkiyədən olan mütəxəssislər və FAO-nun nümayəndələri AQTİ-də olublar
- AQTİ işə qəbul elan edir
- İctimai iaşə obyektlərində sanitar-gigiyenik qaydalara ciddi şəkildə əməl olunmalıdır!
- Salyanda sahibkarlar üçün təlim keçirilib
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) təşkilatçılığı, UNICEF-in dəstəyi və Təhsil Nazirliyinin iştirakı ilə reallaşmış “Məktəblilərin qida bələdçiləri” pilot layihəsi üzrə sertifikatların təqdimat mərasimi keçirilib.
Tədbirdə çıxış edən AQTİ mütəxəssisləri iştirakçılara layihəyə göstərdikləri marağa, eyni zamanda təlim müddətindəki səylərinə görə təşəkkürlərini ifadə ediblər, təlimlər zamanı qazanılmış bacarıq və vərdişlərin gələcək fəaliyyətlərində səmərəli və faydalı olacağını vurğulayıblar.
İştirakçılar da öz növbəsində əhalinin qida təhlükəsizliyi sahəsində maarifləndirilməsi istiqamətində mütəmadi tədbirlərin təşkilini təqdir ediblər, pilot layihənin ümumilikdə təhlükəsiz və sağlam qidalanmanın təşviqi üzrə aparılan işlərə töhfə verəcəyini diqqətə çatdırıblar.
Sonra iştirakçılara sertifikatlar təqdim olunub.
Qeyd edək ki, layihə çərçivəsində növbəti mərhələdə imtahandan uğurla keçən iştirakçıların təmsil etdikləri məktəblərdə 5-9-cu sinif şagirdləri arasında sorğu-anketin keçirilməsi, həmçinin məktəblərdə maarifləndirici məlumat banerlərinin yerləşdirilməsi nəzərdə tutulur.