- AQTİ-də təlimləri uğurla başa vuran sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına sertifikatlar təqdim olunub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçirilib
- Türkiyə Respublikasının Kənd Təsərrüfatı və Meşəçilik Nazirliyinin nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ ölkədə fəaliyyət göstərən laboratoriyalar üçün səriştəlilik sınaqlarını davam etdirir
- “Rosselxoznadzor“un nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçiriləcək
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ ADAU-nun tələbə və məzunları üçün kəsim məntəqəsinə səfər təşkil edib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda növbəti təlim keçiriləcək
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
Qida təhlükəsizliyi sahəsində kadr potensialının gücləndirilməsi, laboratoriya əməkdaşlarının peşəkarlığının artırılması məqsədilə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) mütəxəssislərinin mütəmadi olaraq yerli və beynəlxalq təlimlərə cəlb olunur.
Növbəti belə təlim heyvan kəsim məntəqələrində baytarlıq-sanitariya ekspertizası işinin təkmilləşdirilməsi və kadr potensialının peşəkarlığının artırılması məqsədilə AQTİ-nin “Analitik Ekspertiza Mərkəzi” departamentinin peşəkar mütəxəssisləri tərəfindən baytar həkimlər və texniklərə keçirilib. Təlim “Quşlarda quş qripi və nyukasl xəstəliyinin diaqnostikası, ət və süd məhsullarının sanitar qiymətləndirilməsi və kəsim məntəqələrində baytarlıq sanitariya ekspertizası işinin aparılması zamanı nümunənin götürülməsi, saxlanması və göndərilməsi” proseduruna həsr edilib. İştirakçılara heyvan kəsim məntəqəsinə gətirilən quşların yüksək patogenli quş qripinə görə kliniki müayinəsi, kəsildikdən sonra daxili orqanlarında baş verən dəyişiklikləri və digər xəstəliklərdən diferensiasiya edilməsi və onların sanitar qiymətləndirilməsi haqqında geniş məlumat verilib.
Sonda mütəxəssislər və iştirakçılar arasında mövzu ilə bağlı müzakirələr aparılıb, iştirakçıların sualları cavablandırılıb.