AzərbaycanQida Təhlükəsizliyi İnstitutu
Regionların tələbatına uyğun olaraq laboratoriyaların fəaliyyəti optimallaşdırılır
19-03-2021 12:15

Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun Analitik Ekspertiza Mərkəzinin nəzdində fəaliyyət göstərən laboratoriyaların modernləşdirilməsi və optimallaşdırılması istiqamətində mütəmadi olaraq tədbirlər görülür.

2020-ci ilin yanvar-dekabr ayları ərzində optimallaşdırma prosesi çərçivəsində regionlarda fəaliyyət göstərən laboratoriyaların kadr potensialı, maddi texniki bazası, yerləşdiyi regionun tələbləri, iş yükü və digər meyarlar üzrə diaqnostik qiymətləndirilməsi aparılıb. Qiymətləndirmə nəticəsində laboratoriyaların istiqamətinin dəyişdirilməsi və ya müayinələrin növlərinə uyğun olaraq ixtisaslaşdırılmasına dair qərar layihəsi hazırlanıb.

Ötən dövr ərzində ixrac potensialını artırmaq, nümunələrin daşınma mərhələsində yarana biləcək problemləri aradan qaldırmaq, sertifikatlaşdırma prosesini sürətləndirmək, regionlarda bitki, bitkiçilik məhsulları və karantin nəzarəti tədbirlərinin həyata keçirilməsini müntəzəm təşkil etmək məqsədilə Tovuz Regional Sınaq Laboratoriyasının Fitosanitar bölməsi təsis edilib.

Eyni zamanda Gürcüstan Respublikasından ölkəmizə idxal olunan qida məhsullarının, xüsusilə tez xarab olan məhsulların vaxtında laborator müayinələrə cəlb edilməsi məqsədilə Göygöl Regional Sınaq Laboratoriyasında qida məhsullarında mikrobioloji göstəricilər üzrə müayinələrin həyata keçirilməsinə hazırlıq görülür.

Qeyd edək ki, yaxın zamanda Şəki və Şamaxı rayonlarında da regionun tələblərinə uyğun olaraq fındıq məhsullarında aflatoksin və aqrokimyəvi maddələrin müayinəsi istiqamətində laboratoriyaların yaradılması nəzərdə tutulur.

Xəritədə biz
Laboratoriyalar

Nümunə analiz cavablarının statusunun öyrənilməsi – Tezliklə xidmətinizdə olacaqdır