- AQTİ-də təlimləri uğurla başa vuran sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına sertifikatlar təqdim olunub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçirilib
- Türkiyə Respublikasının Kənd Təsərrüfatı və Meşəçilik Nazirliyinin nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ ölkədə fəaliyyət göstərən laboratoriyalar üçün səriştəlilik sınaqlarını davam etdirir
- “Rosselxoznadzor“un nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçiriləcək
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ ADAU-nun tələbə və məzunları üçün kəsim məntəqəsinə səfər təşkil edib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda növbəti təlim keçiriləcək
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) nəzdində fəaliyyət göstərən laboratoriyaların mütəxəssislərinin peşəkarlıq və səriştəlilik səviyyəsinin artırılması əsas prioritet sahələrdəndir. Hazırda bu istiqamətdə istər nəzəri tədqiqatların, istərsə də praktik fəaliyyətin gücləndirilməsi məqsədilə xarici ölkə laboratoriyaları, beynəlxalq təşkilatlarla əməkdaşlıq mütəmadi olaraq davam etdirilir.
Mütəxəssislərin peşəkarlığının beynəlxalq standartların tələbinə uyğunlaşdırılması məqsədilə türkiyəli mütəxəssislərlə qarşılıqlı təcrübə mübadiləsi çərçivəsində Türkiyənin “Letgen Biotechnology” şirkətinin rəhbəri Fahrettin Özcan növbəti dəfə AQTİ laboratoriyalarının əməkdaşlarına təlim keçib. Türkiyəli mütəxəssis dünyada mövcud olan beynəlxalq standartların tələbinə uyğun olaraq qida təhlükəsizliyi sahəsində laboratoriya sistemində yeniliklərin öyrənilməsi və tətbiq edilməsinin zəruriliyindən bəhs edib. Bildirib ki, bitki sağlamlığı sahəsində laborator müayinə metodları arasında real zamanlı PZR üsulu yüksək dəqiqliyi və operativliyi təmin etmək baxımından olduqca effektivdir. Xüsusən də pomidor bitkisinin qonur qırışıqlıq virusunun real zamanlı PZR ilə təyininin daha mütərəqqi üsul olduğunu diqqətə çatdırıb.
Daha sonra təlim iştirakçılarına real zamanlı PZR metodunun üstünlükləri, tətbiqi, eləcə də analizlərin “Letgen Biotechnology” şirkətinə məxsus kit dəstləri ilə təyini üzrə geniş təqdimat keçirilib. İnteraktiv müzakirələrlə davam edən təlimdə F. Özcan AQTİ laboratoriyalarının mütəxəssislərinin suallarını cavablandırıb, bitkiçilik və bitki mühafizəsi üzrə təcrübəsini bölüşüb.