- İctimai iaşə müəssisələrində təmizlik-dezinfeksiya işlərinin həyata keçirilməsi ilə bağlı maarifləndirici videoçarx
- İctimai iaşə müəssisələrində COVID-19-a qarşı mübarizə ilə bağlı videoçarx
- İctimai iaşə müəssisələrində tibbi maskadan necə istifadə edilməlidir?
- Mal-qaranın kəsimi zamanı zəruri qaydalar
- Şəxsi gigiyena qaydaları haqqında məlumat vərəqələri müəssisələrdə yerləşdirilməlidir
- Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün otellərdə və turizm müəssisələrində bir sıra tövsiyələrə diqqət yetirilməlidir
- Karantin rejimindən mərhələli çıxış üzrə ictimai iaşə müəssisələrində əməl edilməsi vacib qaydalar
- Karantin rejimindən mərhələli çıxış üzrə ictimai iaşə müəssisələrində əməl edilməsi vacib qaydalar
- Ərzaq satışı müəssisələrində əməl edilməsi vacib qaydalar
- Ərzaq satışı müəssisələrində əməl edilməsi vacib qaydalar
- Ərzaq mağazalarında dezinfeksiya edilməsi vacib olan sahələr
- Hamilə qadınların qida rasionu
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun "FAQ - Fikir Alaraq Qidalan" layihəsi davam edir. Layihə çərçivəsində bu dəfə "İctimai iaşə müəssisələrində tibbi maskadan necə istifadə edilməlidir?" sualını cavablandıracağıq.
İctimai iaşə müəssisələrində, eləcə də mehmanxanaların ictimai iaşə zonalarında müştərilər yemə-içmə zamanı istisna olmaqla, bütün digər vaxtlarda və masanı tərk etdikdə tibbi maskadan istifadə etməlidir. Müştərilərin tibbi maskadan istifadəsi qaydalara uyğun olmalıdır. Belə ki, tibbi maska ağız və burun nahiyəsini səliqəli örtməklə, üz və tibbi maska arasındakı boşluqları minimuma endirmək şərti ilə taxılmalıdır.
Unutmayaq ki, koronavirusun profilaktikasına dair tələbələrə əməl etmək, bizi COVID-19 qarşısında daha da gücləndirir.
"FAQ - Fikir Alaraq Qidalan" layihəsinin məqsədi istehlakçıların qida təhlükəsizliyi ilə bağlı maarifləndirilməsi, həmçinin AQTİ-nin fəaliyyət istiqamətləri barədə məlumatların daha geniş auditoriyaya çatdırılmasından ibarətdir.