- AQTİ-də təlimləri uğurla başa vuran sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına sertifikatlar təqdim olunub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçirilib
- Türkiyə Respublikasının Kənd Təsərrüfatı və Meşəçilik Nazirliyinin nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ ölkədə fəaliyyət göstərən laboratoriyalar üçün səriştəlilik sınaqlarını davam etdirir
- “Rosselxoznadzor“un nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçiriləcək
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ ADAU-nun tələbə və məzunları üçün kəsim məntəqəsinə səfər təşkil edib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda növbəti təlim keçiriləcək
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
Azərbaycan Respublikası Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) tərəfindən 7 İyun – Ümumdünya Qida Təhlükəsizliyi Günü münasibətilə təşkil olunan maarifləndirmə tədbirləri çərçivəsində məktəblilərin qida bələdçiləri Bakı, Sumqayıt şəhərləri və Abşeron rayonu üzrə 16 ümumtəhsil müəssisəsində görüşlər təşkil edib. Görüşlər qida təhlükəsizliyi sahəsində məlumatlılığın artırılması və bu mövzuda hazırlanmış çap materiallarının təhsilalanlara paylanılması məqsədi daşıyıb.
Görüşlərdə “Qida məhsullarının etiket qaydaları”, “Uşaqların sağlam qidalanma vərdişləri”, “Qida zəncirinin mərhələləri” və “Meyvələrin söhbəti” mövzularında hazırlanmış maarifləndirici videoçarxlar məktəblilərə nümayiş etdirilib. Qida təhlükəsizliyi məfhumu haqqında ətraflı məlumatlandırılan şagirdlərə bildirilib ki, bu anlayış qida məhsulunun yetişdirilmə, yığım, emal, paketləmə, saxlanma, daşınma, paylanma, satış və istehlak mərhələlərində insan sağlamlığına zərərli ola biləcək hər növ amildən qorunması üçün planlaşdırılmış əməliyyatlardan ibarət bir sistemi ehtiva edir. Eyni zamanda onlara etiket məlumatları, sağlam qidalanma vərdişlərininin vacibliyi, qida zəncirinin mərhələləri və bu mərhələlərdə fəaliyyət göstərən hər bir fərdin üzərinə düşən vəzifələr ətraflı izah edilib.
Daha sonra məktəblilərin qida bələdçiləri tərəfindən təhsilalanlara “5 addımda qida təhlükəsizliyi”, “Konservləşdirilmiş qidalar”, “Bakteriya mənşəli qida zəhərlənmələri”, “Qida məhsullarının etiket məlumatları” mövzularında broşürlər paylanılıb.
Görüşlər məktəbliləri maraqlandıran sualların cavablandırılması ilə başa çatıb.