- AQTA-nın “Sağlam məktəbli” layihəsi uğurla yekunlaşıb
- AQTİ ölkədə fəaliyyət göstərən laboratoriyalar üçün səriştəlilik sınaqlarının təşkilini davam etdirir
- AQTİ ölkədə fəaliyyət göstərən laboratoriyalar üçün səriştəlilik sınaqlarının təşkilini davam etdirir
- “Məktəblilərin qida bələdçiləri” “Açıq qapı” günündə iştirak ediblər
- “Məktəblilərin qida bələdçiləri” “Açıq qapı” günündə iştirak ediblər
- Sahibkarlıq subyektləri üçün Xaçmazda “Təcrübə mübadiləsi” təşkil olunub
- Sahibkarlıq subyektləri üçün Xaçmazda “Təcrübə mübadiləsi” təşkil olunub
- AQTİ elektronçu-mühəndis vəzifəsi üzrə işə qəbul elan edir
- AQTİ elektronçu-mühəndis vəzifəsi üzrə işə qəbul elan edir
- AQTİ-də “Risk əsaslı yanaşma və prosesin optimizasiyası” mövzusunda təlimlər başlayıb
- AQTİ-də “Risk əsaslı yanaşma və prosesin optimizasiyası” mövzusunda təlimlər başlayıb
- Məktəblilərə qida məhsulları ilə davranış qaydaları barədə məlumat verilib
Azərbaycan Respublikası Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) tərəfindən 7 İyun – Ümumdünya Qida Təhlükəsizliyi Günü münasibətilə təşkil olunan maarifləndirmə tədbirləri çərçivəsində məktəblilərin qida bələdçiləri Bakı, Sumqayıt şəhərləri və Abşeron rayonu üzrə 16 ümumtəhsil müəssisəsində görüşlər təşkil edib. Görüşlər qida təhlükəsizliyi sahəsində məlumatlılığın artırılması və bu mövzuda hazırlanmış çap materiallarının təhsilalanlara paylanılması məqsədi daşıyıb.
Görüşlərdə “Qida məhsullarının etiket qaydaları”, “Uşaqların sağlam qidalanma vərdişləri”, “Qida zəncirinin mərhələləri” və “Meyvələrin söhbəti” mövzularında hazırlanmış maarifləndirici videoçarxlar məktəblilərə nümayiş etdirilib. Qida təhlükəsizliyi məfhumu haqqında ətraflı məlumatlandırılan şagirdlərə bildirilib ki, bu anlayış qida məhsulunun yetişdirilmə, yığım, emal, paketləmə, saxlanma, daşınma, paylanma, satış və istehlak mərhələlərində insan sağlamlığına zərərli ola biləcək hər növ amildən qorunması üçün planlaşdırılmış əməliyyatlardan ibarət bir sistemi ehtiva edir. Eyni zamanda onlara etiket məlumatları, sağlam qidalanma vərdişlərininin vacibliyi, qida zəncirinin mərhələləri və bu mərhələlərdə fəaliyyət göstərən hər bir fərdin üzərinə düşən vəzifələr ətraflı izah edilib.
Daha sonra məktəblilərin qida bələdçiləri tərəfindən təhsilalanlara “5 addımda qida təhlükəsizliyi”, “Konservləşdirilmiş qidalar”, “Bakteriya mənşəli qida zəhərlənmələri”, “Qida məhsullarının etiket məlumatları” mövzularında broşürlər paylanılıb.
Görüşlər məktəbliləri maraqlandıran sualların cavablandırılması ilə başa çatıb.