- AQTİ müvafiq sahələr üzrə ali təhsilli mütəxəssisləri əməkdaşlığa dəvət edir
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan qeydiyyatdan keçmiş şirkət əməkdaşları üçün təlimləri davam etdirir
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan qeydiyyatdan keçmiş şirkət əməkdaşları üçün təlimləri davam etdirir
- AQTİ müvafiq vəzifələr üzrə vakansiya elan edir
- Türkiyəli mütəxəssislər AQTİ laboratoriyalarında olublar
- Türkiyəli mütəxəssislər AQTİ laboratoriyalarında olublar
- AQTİ “Qida subyektlərində sanitar-gigiyenik normalar” mövzusunda təlimlərini davam etdirir
- AQTİ “Qida subyektlərində sanitar-gigiyenik normalar” mövzusunda təlimlərini davam etdirir
- Bakıda keçirilən beynəlxalq tədbirin iştirakçıları AQTİ-də olublar
- Bakıda keçirilən beynəlxalq tədbirin iştirakçıları AQTİ-də olublar
- AQTİ-nin laboratoriyası beynəlxalq səriştəlilik sınaqlarında növbəti dəfə uğurlu nəticələr əldə edib
- AQTİ-nin laboratoriyası beynəlxalq səriştəlilik sınaqlarında növbəti dəfə uğurlu nəticələr əldə edib
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) UNICEF və Təhsil Nazirliyi ilə birgə reallaşdırdığı “Məktəblilərin qida bələdçiləri” pilot layihəsi davam etdirilir. Layihə çərçivəsində həyata keçirilən növbəti onlayn təlim “Ümumtəhsil müəssisələrində fəaliyyət göstərən bufet və yeməkxanalar hansı normalara cavab verməlidir” mövzusuna həsr olunub.
Təlimdə iştirakçılara xammal və yarımfabrikatlarla işləyən məktəb yeməkxanalarındakı avadanlıq və sahələr, paylayıcı məktəb bufetinin tərkibindəki sahələr, kənd məktəbləri, isidilmə və ventilyasiya sistemlərinə dair tələblər, su təchizatı, kanalizasiya sistemlərinə dair tələblər, qida tullantıları ilə bağlı tələblər, qida məhsullarının saxlanmasına dair tələblər, qida obyektlərində istifadə olunan avadanlıqlara dair gigiyena tələbləri, qidanın servisi, satışı və istehlakı, qida blokunun işçi heyətinin şəxsi gigiyena qaydalarına dair tələblər haqqında məlumat verilib.
Qeyd edək ki, “Məktəblilərin qida bələdçiləri” pilot layihəsi əhalinin həyat və sağlamlığının qorunması üçün qida təhlükəsizliyinin daha səmərəli təşkilinin təmin edilməsi istiqamətində maarifləndirilmə işlərinin genişləndirilməsi və daha da təkmilləşdirilməsi məqsədilə keçirilir. Layihənin yekununda keçiriləcək imtahanlarda uğur qazananlar “Məktəblilərin qida bələdçiləri” nişanı ilə təltif olunacaqlar.