- AQTİ laboratoriyası daha bir səriştəlilik sınağında yüksək nəticə göstərib
- AQTİ-nin Mərkəzi Baytarlıq Laboratoriyası növbəti uğurlu nəticə əldə edib
- "Rosselxoznadzor" rəhbərinin müavini AQTİ laboratoriyalarının fəaliyyəti ilə tanış olub
- AQTİ işə qəbul üçün vakansiya elan edir
- Rusiya nümayəndə heyəti AQTİ laboratoriyaları ilə tanış olub
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları üçün “HACCP prinsipləri əsasında qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsi” mövzusunda təlim keçirilib
- Ərzaq Təhlükəsizliyi üzrə İslam Təşkilatının baş direktoru AQTİ laboratoriyalarının iş şəraiti ilə tanış olub
- AQTİ-nin Lənkəran Regional Sınaq Laboratoriyası akkreditasiyadan keçib
- Göygöl Regional Sınaq Laboratoriyası heyvan xəstəliklərinin diaqnostikası üzrə ixtisaslaşıb
- AQTİ-də ictimai iaşə müəssisələrinin əməkdaşları üçün təlim keçirilib
- Ümumdünya Qida Təhlükəsizliyi Günü münasibətilə qida bələdçiləri tərəfindən ümumtəhsil müəssisələrində görüşlər keçirilib
- Ümumdünya Qida Təhlükəsizliyi Günü ilə əlaqədar Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunda “Açıq qapı” günü keçirilib
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) heyvandarlıq sahəsində fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektlərinə heyvandarlıq müəssisələrində baytarlıq sanitariyası üzrə audit və konsultasiya xidmətləri təklif edir.
Xidmət çərçivəsində peşəkar mütəxəssislər tərəfindən heyvandarlıq müəssisələrinin Azərbaycan Respublikasının baytarlıq qanunvericiliyinə, sanitar-gigiyenik qaydalara uyğunluğunun yoxlanılması və audit nəticəsində aşkar edilən çatışmazlıqların və uyğunsuzluqların aradan qaldırılması üzrə konsultasiya xidmətlərinin göstərilməsi nəzərdə tutulur.
Xidmət özündə heyvandarlıq müəssisələrinin quruluşunun, heyvanların saxlanılmasının, müəssisəyə yeni gətirilən heyvanların yerləşdirildiyi karantin bölməsinin, müəssisəsdə həyata keçirilən baytarlıq-sanitariya tədbirlərinin qiymətləndirilməsi, eyni zamanda kəsim bölməsinin sanitar-gigiyenik və risk əsaslı qiymətləndirilməsi mərhələlərini əhatə edir.
Heyvandarlıq müəssisələrində sağlam heyvan yetişdirilməsinə dair bütün proseslərdə risklərin qarşısını almaq və təhlükəsiz heyvan mənşəli qida məhsulları istehsalına nail olmaq istəyən sahibkarlıq subyektləri xidmətdən istifadə etmək üçün İnstitutun (012) 377-00-20 (daxili 553) nömrəli əlaqə vasitəsilə müraciət edə bilərlər.
Qeyd edək ki, AQTİ qida sahəsində fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektlərinə qida təhlükəsizliyinə dair elmi, texniki və praktiki konsultasiya, həmçinin qida təhlükəsizliyi göstəriciləri üzrə tədqiqat xidmətləri göstərir.