- AQTİ-də təlimləri uğurla başa vuran sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına sertifikatlar təqdim olunub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçirilib
- Türkiyə Respublikasının Kənd Təsərrüfatı və Meşəçilik Nazirliyinin nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ ölkədə fəaliyyət göstərən laboratoriyalar üçün səriştəlilik sınaqlarını davam etdirir
- “Rosselxoznadzor“un nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçiriləcək
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ ADAU-nun tələbə və məzunları üçün kəsim məntəqəsinə səfər təşkil edib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda növbəti təlim keçiriləcək
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) ölkəmizdə qida zənciri boyunca fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektlərinə peşəkar qiymətləndirmə və məsləhət xidmətləri sahəsində yaxından dəstəyini davam etdirir. Müəssisələrdə fəaliyyətin müvafiq standartlarda təşkili, eyni zamanda iştirakçıların uyğun bilik və bacarıqlarının artırılmasına yönələn növbəti təlim Veysəloğlu Şirkətlər Qrupunun müraciətinə uyğun olaraq, “Araz” supermarketlər şəbəkəsində baş tutub.
AQTİ-nin peşəkar mütəxəssisləri tərəfindən həyata keçirilən təlim zamanı müəssisə daxilində iş sahələri və ərzaq saxlama otaqlarına hərtətəfli baxış keçirilib, işçilərə yerində metodiki məlumatlar verilib.
Eyni zamanda müəssisədə “Yeyinti məhsulları haqqında” qanun, “Qida təhlükəsizliyi haqqında” qanun layihəsi, o cümlədən qida və yem məhsullarının istehsalı və emalı ilə məşğul olan qida subyektlərində HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point - Təhlükənin Analizi və Kritik Nəzarət Nöqtələri) sisteminin mərhələli tətbiqi, prinsipləri barədə geniş məlumat və qanunvericiliyə müvafiq tələblər üzə tövsiyələr verilib.
Qeyd edək ki, qida təminatının aparıcı sektorları (ictimai-iaşə, pərakəndə satış, istehsalat, ayaqüstü qidalar) üzrə artıq bir neçə müəssisədə fərdi yanaşma şəklində uğurla icra olunan qiymətləndirmə və məqsədi xidmətlərinin məqsədi müəssisələrin beynəlxalq standartlara, həmçinin yerli qanunvericiliyin tələblərinə uyğunlaşdırılmasıdır.