- AQTİ-də təlimləri uğurla başa vuran sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına sertifikatlar təqdim olunub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçirilib
- Türkiyə Respublikasının Kənd Təsərrüfatı və Meşəçilik Nazirliyinin nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ ölkədə fəaliyyət göstərən laboratoriyalar üçün səriştəlilik sınaqlarını davam etdirir
- “Rosselxoznadzor“un nümayəndə heyəti AQTİ-də olub
- AQTİ-də HACCP mövzusunda növbəti məlumatlandırma təlimi keçiriləcək
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ qida məhsullarının çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlərin əməkdaşlarını maarifləndirir
- AQTİ ADAU-nun tələbə və məzunları üçün kəsim məntəqəsinə səfər təşkil edib
- AQTİ-də “Qida məhsullarının izlənilməsi” mövzusunda növbəti təlim keçiriləcək
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
- AQTİ növbəti laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verir
Əhalinin təhlükəsiz qida məhsulları ilə təmin edilməsi istiqamətində Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) laboratoriyalarında ölkəyə idxal edilən və ölkəmizdən ixrac olunan qida məhsulları risk əsaslı müayinələrə cəlb edilir.
İnstitutun Mərkəzi Fitosanitar Laboratoriyasında bitki və bitkiçilik məhsullarında entomoloji, herboloji, fitohelmintoloji, mikoloji, bakterioloji, mikrobioloji və virusoloji ekspertizalar aparılır. Eyni zamanda, bitki və bitkiçilik məhsullarında genetik modifikasiya olunmuş (GMO) orqanizmlərin sınağı həyata keçirilir.
4-8 yanvar 2021-ci il tarixlərində Mərkəzi Fitosanitar Laboratoriyasına daxil olmuş nümunələr üzrə 563 nümunənin ekspertizası həyata keçirilib.
Ümumilikdə laboratoriyada 511 entomoloji, 49 herboloji, 4 fitohelmintoloji, 33 mikoloji analiz aparılıb. Ekspertizalar zamanı 35 nümunədə karantin tətbiq edilən zərərvericilər aşkarlanıb, 5 nümunədə isə karantin tətbiq edilməyən zərərverici həşəratlar aşkarlanıb.