- AQTİ bitki yağı nümunəsi üzrə laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verib
- Laboratoriyalararası səriştəlilik sınağının nəticələri açıqlanıb
- AQTİ-də “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” mövzusunda növbəti təlim keçirilib
- Təlimlərdə uğur qazanan sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına sertifikatlar təqdim edilib
- Abşeron Regional Sınaq Laboratoriyası səriştəlilik sınaqlarında yüksək nəticə göstərib
- Qida sahəsində gigiyena tələblərinə dair təlimlərə cəlb olunanların sayı artıb
- Belarus nümayəndə heyəti AQTİ-nin fəaliyyəti ilə tanış olub
- AQTİ sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarını qida sahəsində gigiyena tələbləri barədə məlumatlandırır
- Türkiyədən olan mütəxəssislər və FAO-nun nümayəndələri AQTİ-də olublar
- AQTİ işə qəbul elan edir
- İctimai iaşə obyektlərində sanitar-gigiyenik qaydalara ciddi şəkildə əməl olunmalıdır!
- Salyanda sahibkarlar üçün təlim keçirilib
Əhalinin təhlükəsiz qida məhsulları ilə təmin edilməsi istiqamətində Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) laboratoriyalarında ölkəyə idxal edilən və ölkəmizdən ixrac olunan qida məhsulları risk əsaslı müayinələrə cəlb edilir.
İnstitutun Mərkəzi Fitosanitar Laboratoriyasında bitki və bitkiçilik məhsullarında entomoloji, herboloji, fitohelmintoloji, mikoloji, bakterioloji, mikrobioloji və virusoloji ekspertizalar aparılır. Eyni zamanda, bitki və bitkiçilik məhsullarında genetik modifikasiya olunmuş (GMO) orqanizmlərin sınağı həyata keçirilir.
4-8 yanvar 2021-ci il tarixlərində Mərkəzi Fitosanitar Laboratoriyasına daxil olmuş nümunələr üzrə 563 nümunənin ekspertizası həyata keçirilib.
Ümumilikdə laboratoriyada 511 entomoloji, 49 herboloji, 4 fitohelmintoloji, 33 mikoloji analiz aparılıb. Ekspertizalar zamanı 35 nümunədə karantin tətbiq edilən zərərvericilər aşkarlanıb, 5 nümunədə isə karantin tətbiq edilməyən zərərverici həşəratlar aşkarlanıb.