- AQTİ-də “Təlimçilər üçün təlim” proqramı davam edir
- “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” mövzusunda təlimlər davam edir
- “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” mövzusunda təlimlər davam edir
- AQTİ sahibkarlıq subyektləri əməkdaşlarının maarifləndirilməsini davam etdirir
- AQTİ sahibkarlıq subyektləri əməkdaşlarının maarifləndirilməsini davam etdirir
- Baytarlıq ixtisası üzrə təhsil alan tələbə və məzunlar üçün AQTİ-də təlim-təcrübə kursu təşkil ediləcək
- AQTİ diyetoloq-nutrisioloq vəzifəsində işləmək istəyənləri işə dəvət edir
- AQTİ-də sahibkarlıq subyektinin əməkdaşları üçün təlim keçirilib
- AQTİ-də sahibkarlıq subyektinin əməkdaşları üçün təlim keçirilib
- AQTİ-nin laboratoriyası beynəlxalq səriştəlilik sınağında ən yüksək nəticə əldə edib
- AQTİ-nin laboratoriyası beynəlxalq səriştəlilik sınağında ən yüksək nəticə əldə edib
- AQTİ cari ildə keçiriləcək səriştəlilik sınaqlarının planını açıqlayıb
Əhalinin təhlükəsiz qida məhsulları ilə təmin edilməsi istiqamətində Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) laboratoriyalarında ölkəyə idxal edilən və ölkəmizdən ixrac olunan qida məhsulları risk əsaslı müayinələrə cəlb edilir.
İnstitutun Mərkəzi Fitosanitar Laboratoriyasında bitki və bitkiçilik məhsullarında entomoloji, herboloji, fitohelmintoloji, mikoloji, bakterioloji, mikrobioloji və virusoloji ekspertizalar aparılır. Eyni zamanda, bitki və bitkiçilik məhsullarında genetik modifikasiya olunmuş (GMO) orqanizmlərin sınağı həyata keçirilir.
4-8 yanvar 2021-ci il tarixlərində Mərkəzi Fitosanitar Laboratoriyasına daxil olmuş nümunələr üzrə 563 nümunənin ekspertizası həyata keçirilib.
Ümumilikdə laboratoriyada 511 entomoloji, 49 herboloji, 4 fitohelmintoloji, 33 mikoloji analiz aparılıb. Ekspertizalar zamanı 35 nümunədə karantin tətbiq edilən zərərvericilər aşkarlanıb, 5 nümunədə isə karantin tətbiq edilməyən zərərverici həşəratlar aşkarlanıb.