- AQTİ bitki yağı nümunəsi üzrə laboratoriyalararası səriştəlilik sınağına start verib
- Laboratoriyalararası səriştəlilik sınağının nəticələri açıqlanıb
- AQTİ-də “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” mövzusunda növbəti təlim keçirilib
- Təlimlərdə uğur qazanan sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına sertifikatlar təqdim edilib
- Abşeron Regional Sınaq Laboratoriyası səriştəlilik sınaqlarında yüksək nəticə göstərib
- Qida sahəsində gigiyena tələblərinə dair təlimlərə cəlb olunanların sayı artıb
- Belarus nümayəndə heyəti AQTİ-nin fəaliyyəti ilə tanış olub
- AQTİ sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarını qida sahəsində gigiyena tələbləri barədə məlumatlandırır
- Türkiyədən olan mütəxəssislər və FAO-nun nümayəndələri AQTİ-də olublar
- AQTİ işə qəbul elan edir
- İctimai iaşə obyektlərində sanitar-gigiyenik qaydalara ciddi şəkildə əməl olunmalıdır!
- Salyanda sahibkarlar üçün təlim keçirilib
Məktəblilər arasında sağlam qidalanmanın təşviqini nəzərdə tutan “Məktəblilərin qida bələdçiləri” layihəsi çərçivəsində təlimlər davam etdirilir. Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) mütəxəssisləri tərəfindən həyata keçirilən növbəti təlim “Qida məhsulu alarkən, saxlayarkən və istifadə edərkən nələrə diqqət etməliyik?” mövzusuna həsr olunub.
Təlimdə mövzuya aid geniş təqdimat nümayiş etdirilib, istehlakçıların qida məhsulu seçərkən etiket məlumatlarında nəzər yetirməli olduqları əsas məqamlar diqqətə çatdırılıb. Eyni zamanda qidalar, o cümlədən ət və ət məhsulları, balıq məhsulları, yumurta, süd və süd məhsulları, quru meyvələr, həmçinin enerji içkilərinin alınması, saxlanması və istehlakı zamanı vacib olan digər məsələlər müzakirə olunub.
Qeyd edək ki, AQTİ tərəfindən reallaşan və sağlam qidalanma vərdişlərini aşılayan layihə UNICEF-in dəstəyi və Təhsil Nazirliyinin iştirakı ilə keçirilir. Təlimləri uğurla başa vuran iştirakçılar fəaliyyət göstərdikləri məktəblərdə bufetlərin fəaliyyəti, həmçinin tərəflərin qida təhlükəsizliyi və sanitar qaydalara hansı formada əməl olunmasına ictimai nəzarəti həyata keçirəcək.