- AQTİ-də özəl məktəbəqədər təhsil müəssisələrinin rəhbərləri ilə görüş keçirilib
- HACCP sisteminin tətbiqi daxili və xarici bazarlarda rəqabət üstünlüyü yaradır
- AQTİ əməkdaşı Ankarada keçirilən beynəlxalq tədbirdə iştirak edib
- AQTİ-nin mütəxəssisləri Estoniya və Latviyada fəaliyyət göstərən qida müəssisələrində qiymətləndirmə aparıb
- Bitki yağı nümunəsinin müayinəsi üzrə keçirilən laboratoriyalararası səriştəlilik sınağının nəticəsi məlum olub
- AQTİ əməkdaşları ADA Universitetinin magistratura proqramları ilə tanış olublar
- AQTİ-nin laboratoriyaları biotəhlükəsizliyin təmin olunmasında xüsusi rol oynayır
- HACCP sisteminin tətbiqi qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsinə töhfə verəcək
- COP29-un iştirakçıları AQTİ-nin fəaliyyəti ilə tanış olublar
- AQTİ-nin laboratoriyası 7 beynəlxalq səriştəlilik sınağında uğurlu nəticə əldə edib
- ÜHST Azərbaycanın quş qripindən azad olma statusunu təsdiqlədi
- AQTİ-nin regional laboratoriyası iki beynəlxalq səriştəlilik sınağında uğurlu nəticə əldə edib
“Məktəblilərin qida bələdçiləri” pilot layihəsi çərçivəsində Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) mütəxəssisləri tərəfindən tədris olunan onlayn təlimlər davam etdirilir. AQTİ-nin təşkilatçılığı, UNICEF-in dəstəyi və Təhsil Nazirliyinin iştirakı ilə baş tutan budəfəki təlim “Qidalanma zamanı hansı təhlükələrlə üzləşə bilərik və bu təhlükələrdən irəli gələn risklər nələrdir?” mövzusuna həsr edilib.
İlk mərhələdə 30 iştirakçı üçün nəzərdə tutulan təlimdə ümumilikdə qida təhlükəsizliyi sahəsində aparılan dövlət tənzimləməsi və nəzarət mexanizmlərindən söz açılıb. Daha sonra düzgün qidalanma ilə bağlı geniş təqdimat edilib, sağlam qidalanmanın təşviqinə dair videoçarx nümayiş olunub. Həmçinin iştirakçılara qida mənşəli xəstəliklərə yoluxma, qida zəhərlənməsi halları və digər təhlükə və risklərə qarşı profilaktik tədbirlər, qida məhsullarının istehlakı zamanı diqqət yetirilməsi vacib olan nüanslar ətraflı izah edilib.
Təlimin sonunda iştirakçılar tərəfindən ünvanlanan suallar ətrafında diskussiya aparılıb.
Qeyd edək ki, “Məktəblinin dostu” layihəsi çərçivəsində təşkil olunan onlayn seminarlar ümumilikdə 12 mövzunu əhatə edir. Bu seminarların yekununda baş tutacaq imtahanlarda müvəffəqiyyət qazanan iştirakçılara “Məktəblilərin qida bələdçiləri” nişanı təqdim olunacaq. Sözügedən nişanla təltif olunanlar təhsil aldıqları məktəblərdə bufetlərin fəaliyyəti, o cümlədən tərəflərin qida təhlükəsizliyi və sanitar qaydalara əməl olunmasına ictimai nəzarəti həyata keçirəcəklər.