- AQTİ ilə Avropa Qida Təhlükəsizliyi Qurumu arasında görüş keçirilib
- AQTİ laboratoriyası daha bir səriştəlilik sınağında yüksək nəticə göstərib
- AQTİ-nin Mərkəzi Baytarlıq Laboratoriyası növbəti uğurlu nəticə əldə edib
- "Rosselxoznadzor" rəhbərinin müavini AQTİ laboratoriyalarının fəaliyyəti ilə tanış olub
- AQTİ işə qəbul üçün vakansiya elan edir
- Rusiya nümayəndə heyəti AQTİ laboratoriyaları ilə tanış olub
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları üçün “HACCP prinsipləri əsasında qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsi” mövzusunda təlim keçirilib
- Ərzaq Təhlükəsizliyi üzrə İslam Təşkilatının baş direktoru AQTİ laboratoriyalarının iş şəraiti ilə tanış olub
- AQTİ-nin Lənkəran Regional Sınaq Laboratoriyası akkreditasiyadan keçib
- Göygöl Regional Sınaq Laboratoriyası heyvan xəstəliklərinin diaqnostikası üzrə ixtisaslaşıb
- AQTİ-də ictimai iaşə müəssisələrinin əməkdaşları üçün təlim keçirilib
- Ümumdünya Qida Təhlükəsizliyi Günü münasibətilə qida bələdçiləri tərəfindən ümumtəhsil müəssisələrində görüşlər keçirilib
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) inkişaf etmiş ölkələrin qida təhlükəsizliyi sahəsindəki mütərəqqi təcrübəsinin öyrənilməsi və təhlil edilməsi məqsədilə beynəlxalq təşkilatlar və bu sahədə tanınmış şirkətlərlə əməkdaşlığı davam etdirir.
Əməkdaşlıq çərçivəsində İnstitutda Türkiyənin qida təhlükəsizliyi sahəsində tanınmış “Merieux NutriSciences” şirkətinin mütəxəssislərinin iştirakı ilə “Qida təhlükəsizliyi” mövzusunda təlim-seminar keçirilib. Dünyanın 26-dan çox ölkəsində nümayəndəliyi və 100-dən artıq laboratoriyası olan “Merieux NutriSciences”in qida mütəxəssisi Halil Temel qida təhlükəsizliyi sahəsində mövcud qabaqcıl beynəlxalq təcrübə, yeni qida həlləri, izləmə proqramı və etiketləmə metodları barədə seminar iştirakçılarına geniş məlumat verib. Bildirib ki, qida təhlükəsizliyi sahəsində norma və standartların beynəlxalq tələblərə uyğunlaşdırılması əhalinin təhlükəsiz və keyfiyyətli qida məhsulları ilə təminatının yaxşılaşdırılması, bununla da qida mənşəli xəstəliklərin əhəmiyyətli dərəcədə azaldılması baxımından çox vacibdir. Eyni zamanda müxtəlif beynəlxalq standartların tətbiq edilməsinin ölkəmizdə istehsal edilən qida məhsullarının xarici bazarlarda rəqabət qabiliyyətinin artırılmasında, məhsulların ixrac potensialının yüksəlməsində böyük rolu olduğu seminar iştirakçılarının diqqətinə çatdırılıb.
Qeyd edək ki, təlim-seminarda Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun əməkdaşları ilə yanaşı Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) müvafiq şöbə və bölmələrinin əməkdaşları, eləcə də qida sektorunda fəaliyyət göstərən bir sıra şirkətlərin nümayəndələri iştirak ediblər. Sonda təlim iştirakçılarının sualları cavablandırılıb.