- “Peşəkarlarla görüş”də saxlanma və daşınma proseslərində qida təhlükəsizliyinin təmin olunması barədə danışılıb
- “Peşəkarlarla görüş”də saxlanma və daşınma proseslərində qida təhlükəsizliyinin təmin olunması barədə danışılıb
- Ulu Öndər Heydər Əliyevin 100 illik yubileyi ilə əlaqədar növbəti ağacəkmə tədbiri keçirilib
- “Təlim saatı”nda qida istehsalı sahəsində risklərin qiymətləndirilməsi barədə danışılacaq
- “Təlim saatı”nda qida istehsalı sahəsində risklərin qiymətləndirilməsi barədə danışılacaq
- AQTİ mütəxəssisləri sahibkarlıq subyektinin əməkdaşlarına təlim keçib
- AQTİ mütəxəssisləri sahibkarlıq subyektinin əməkdaşlarına təlim keçib
- AQTİ mütəxəssisləri Rusiyadan ölkəmizə məhsulları idxal olunan müəssisədə qiymətləndirmə aparıb
- AQTİ mütəxəssisləri Rusiyadan ölkəmizə məhsulları idxal olunan müəssisədə qiymətləndirmə aparıb
- Qida emalı müəssisələrində izlənəbilmə sisteminin tətbiqinə dair təlim keçirilib
- “Qida obyektlərində sanitariya-epidemioloji tədbirlər” mövzusunda növbəti təlim keçirilib
- “Qida obyektlərində sanitariya-epidemioloji tədbirlər” mövzusunda növbəti təlim keçirilib
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) inkişaf etmiş ölkələrin qida təhlükəsizliyi sahəsindəki mütərəqqi təcrübəsinin öyrənilməsi və təhlil edilməsi məqsədilə beynəlxalq təşkilatlar və bu sahədə tanınmış şirkətlərlə əməkdaşlığı davam etdirir.
Əməkdaşlıq çərçivəsində İnstitutda Türkiyənin qida təhlükəsizliyi sahəsində tanınmış “Merieux NutriSciences” şirkətinin mütəxəssislərinin iştirakı ilə “Qida təhlükəsizliyi” mövzusunda təlim-seminar keçirilib. Dünyanın 26-dan çox ölkəsində nümayəndəliyi və 100-dən artıq laboratoriyası olan “Merieux NutriSciences”in qida mütəxəssisi Halil Temel qida təhlükəsizliyi sahəsində mövcud qabaqcıl beynəlxalq təcrübə, yeni qida həlləri, izləmə proqramı və etiketləmə metodları barədə seminar iştirakçılarına geniş məlumat verib. Bildirib ki, qida təhlükəsizliyi sahəsində norma və standartların beynəlxalq tələblərə uyğunlaşdırılması əhalinin təhlükəsiz və keyfiyyətli qida məhsulları ilə təminatının yaxşılaşdırılması, bununla da qida mənşəli xəstəliklərin əhəmiyyətli dərəcədə azaldılması baxımından çox vacibdir. Eyni zamanda müxtəlif beynəlxalq standartların tətbiq edilməsinin ölkəmizdə istehsal edilən qida məhsullarının xarici bazarlarda rəqabət qabiliyyətinin artırılmasında, məhsulların ixrac potensialının yüksəlməsində böyük rolu olduğu seminar iştirakçılarının diqqətinə çatdırılıb.
Qeyd edək ki, təlim-seminarda Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun əməkdaşları ilə yanaşı Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) müvafiq şöbə və bölmələrinin əməkdaşları, eləcə də qida sektorunda fəaliyyət göstərən bir sıra şirkətlərin nümayəndələri iştirak ediblər. Sonda təlim iştirakçılarının sualları cavablandırılıb.