- “Ulduz-reytinq” layihəsi çərçivəsində müraciətlərin sayı 100-ü keçib
- AQTİ “MacroFrontiers 2025: Makromolekullu Birləşmələr üzrə 3-cü Beynəlxalq Elmi Konfrans”da təmsil olunub
- Mərkəzi Baytarlıq Laboratoriyasından uğurlu nəticə
- Ekspertlər AQTİ-nin laboratoriyaları ilə tanış olub
- AQTİ mütəxəsssisləri Braziliya və Türkiyədə qiymətləndirmə həyata keçirib
- Belarus səfiri AQTİ-də olub
- AQTİ quru süd nümunəsində səriştəlilik sınaqlarının aparılması üçün müraciətləri açıq elan edir
- AQTİ “Azerbaijan Coca-Cola Bottlers” şirkətinin əməkdaşlarına təlim keçib
- “Qida Təhlükəsizliyi Könüllüləri” mükafatlandırılıb
- “HALAL” standartını tətbiq etmək istəyən sahibkarlar üçün təlim keçiriləcək
- İctimai iaşə müəssisələrinin nümayəndələri ilə görüş keçirilib
- AQTİ-də Ümumdünya Mülki Müdafiə Günü ilə bağlı tədbir keçirilib
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) laboratoriya üzrə qida təhlükəsizliyi sahəsində fəaliyyət göstərən mütəxəssis və tələbələr üçün təşkil etdiyi təlimləri davam etdirir. Qida təhlükəsizliyi üzrə elmi bazanın təkmilləşdirilməsi və mövcud kadr potensialının gücləndirilməsi məqsədi daşıyan növbəti təlim İnstitutun müasir tələblər əsasında qurulmuş Bakı Regional Sınaq laboratoriyasında baş tutub.
Təlim proqramı “Klassik mikrobioloji müayinələr və ISO 7218 Qida məhsulları və heyvan yemlərinin mikrobiologiyası. Mikrobioloji müayinələrə dair ümumi tələblər” mövzusunu əhatə edən nəzəri və praktiki hissələrdən ibarət olub.
İştirakçılar təlimin ilk günündə AQTİ-nin strukturu, daha sonra adıçəkilən laboratoriyada təhlükəsizlik qaydaları və mikrobioloji laboratoriyaya dair sterillik qaydalara əməl olunması ilə bağlı təqdimatla tanış olublar. Təlim çərçivəsində mütəxəssis və tələbələrə ISO 7218 standartının tələbləri ətraflı izah edilib.
Təlim boyu geniş nəzəri biliklər əldə edən iştirakçılar praktiki məşğələlərdə mikrobioloji laboratoriyada mütəxəssislər tərəfindən məlumatlandırılıb, müayinə metodlarının tətbiqini həyata keçiriblər.