- “Peşəkarlarla görüş”də saxlanma və daşınma proseslərində qida təhlükəsizliyinin təmin olunması barədə danışılıb
- “Peşəkarlarla görüş”də saxlanma və daşınma proseslərində qida təhlükəsizliyinin təmin olunması barədə danışılıb
- Ulu Öndər Heydər Əliyevin 100 illik yubileyi ilə əlaqədar növbəti ağacəkmə tədbiri keçirilib
- “Təlim saatı”nda qida istehsalı sahəsində risklərin qiymətləndirilməsi barədə danışılacaq
- “Təlim saatı”nda qida istehsalı sahəsində risklərin qiymətləndirilməsi barədə danışılacaq
- AQTİ mütəxəssisləri sahibkarlıq subyektinin əməkdaşlarına təlim keçib
- AQTİ mütəxəssisləri sahibkarlıq subyektinin əməkdaşlarına təlim keçib
- AQTİ mütəxəssisləri Rusiyadan ölkəmizə məhsulları idxal olunan müəssisədə qiymətləndirmə aparıb
- AQTİ mütəxəssisləri Rusiyadan ölkəmizə məhsulları idxal olunan müəssisədə qiymətləndirmə aparıb
- Qida emalı müəssisələrində izlənəbilmə sisteminin tətbiqinə dair təlim keçirilib
- “Qida obyektlərində sanitariya-epidemioloji tədbirlər” mövzusunda növbəti təlim keçirilib
- “Qida obyektlərində sanitariya-epidemioloji tədbirlər” mövzusunda növbəti təlim keçirilib
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) Elmi tədqiqat və risklərin qiymətləndirilməsi departamentinin Heyvan sağlamlığı şöbəsi tərəfindən xüsusi təhlükəli heyvan xəstəliklərinə dair elmi risk qiymətləndirilməsi həyata keçirilib.
Mütəxəssislər tərəfindən həyata keçirilən elmi araşdırmanın məqsədi baytarlıq sahəsində profilaktikası, diaqnostikası və ləğvi dövlət büdcəsindən maliyyələşdirilən, heyvanların xüsusi təhlükəli xəstəlikləri siyahısına daxil olan Şmallenberq virus xəstəliyi, iribuynuzlu heyvanlarda taun, Blutanq (göy dil), Bradzot, Anerob enterotoksemiya, Nyukasl və Pasterelyoza qarşı mübarizə tədbirlərini təkmilləşdirməkdən ibarətdir.
Qeyd edək ki, xüsusi təhlükəli heyvan xəstəliklərinə dair həyata keçirilmiş elmi risk qiymətləndirilməsinin nəticəsinə əsasən müalicə və profilaktika tədbirlərinin səmərəliliyini artırmaq məqsədilə dövlət-sahibkar yanaşması kontekstində bir sıra təkliflər də irəli sürülüb.